Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 1 – 5 august 2022

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 1 – 5 august 2022.

retail-FMCG.ro, publicația B2B dedicată retailului alimentar, sectorului eCommerce și industriei FMCG, organizează în perioada 29 – 30 iunie 2022, evenimentul EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech, expoziția dedicată tehnologiei, echipamentelor, soluțiilor și serviciilor pentru retail & eCommerce & industria FMCG, pentru care lansează o invitație de participare pentru buyerii de tehnologie dn retail, eCommerce și industria FMCG. Expoziția va avea și o componentă aplicată prin intermediul B2B Meetings, platforma online care programează întâlniri de business în cele două zile ale expoziției. Evenimentul EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech se va desfășura la Combinatul Fondului Plastic – sala Senat – București. În același loc, publicația BricoRetail.ro a organizat, în perioada 29 – 30 iunie 2022, evenimentul expozițional EXPO DIY 2022 – Smart Green Home.

retailPENNY, unul dintre cei mai activi retaileri din România, și-a continuat planul de extindere prin deschiderea celui de-al doilea magazin în Sebeș, județul Alba. Cu această deschidere retailerul a ajuns la o rețea de 313 magazine.

Retail

Grupul Austriac Supernova, una dintre cele mai importante companii private de imobiliare axate pe proprietăți de retail de top din Europa Centrală și de Est, investește până la 40 de milioane de euro în modernizarea centrelor comerciale achiziționate la sfârșitul anului trecut în București, Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin.

Grupul francez Carrefour a anunțat o performanță financiară solidă pentru prima jumătate a anului, înregistrând o creștere a vânzărilor cu 13,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, un avans de 22% al sectorului de e-commerce și un ROI în creștere cu 10%.

FMCG

Compania Mars, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de produse de cofetărie, alimente și hrană pentru animale de companie, a numit un nou director pentru lanțul de aprovizionare în Europa Centrală. Richard Lemerle, în prezent director Supply Chain Mars pentru Europa de Sud, își va extinde responsabilitățile în Europa Centrală, acoperind și Cehia, Slovacia, România și Ungaria.

Consiliul Concurenței a anunțat pe data de 1 august 2022 că analizează tranzacția prin care compania Golden Food Snacks, deținătoarea brandului Elmas, preia compania Derpan din Galați.

E-commerce

Până la finele lunii iunie 2022, Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, a adunat în platformă peste 13.000 de parteneri activi. Glovo continuă planul său de extindere, astfel că, până la jumătatea anului 2022, a reușit să fie prezent în 68 de orașe, din care 18 orașe adăugate pe harta Glovo de la începutul anului.

EcoBioGreen

Peste 2,5 miliarde euro vor avea companiile la dispoziție în următoarele luni pentru investiții în dezvoltare, retehnologizare, digitalizare sau investiții în creșterea eficienței energetice, a arătat  o analiză REI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat în atragerea de finanțări nerambursabile din fonduri europene și ajutoare de stat pentru companiile din România.

Analize

În luna iulie 2022, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 22 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. Retailerii care au inaugurat magazine în luna iulie 2022 sunt: Lidl, Kaufland, Profi, Carrefour și Auchan.

Evenimente

Aflată la a 12-a ediție anuală, Școala de Vară GPeC este singura serie de cursuri intensive de E-Commerce și Digital Marketing din România – aceasta desfășurându-se în perioada 24-29 august în Moieciu de Sus, jud. Brașov.

News from Romania

Romanian FMCG Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian FMCG Retail Market and FMCG industry, in July 2022, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche.

Concluzii după EXPO DIY 2022 – Smart Green Home, expoziția B2B organizată de publicația BricoRetail.ro în perioada 29 – 30 iunie 2022


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *