Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 2 – 6 noiembrie 2020

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG), în sinteza săptămânii 2 – 6 noiembrie 2020.


De ce să te promovezi pe retail-FMCG.ro? Cine se poate promova pe retail-FMCG.ro? Tipuri de promovare disponibile. Detalii

Cere o ofertă pentru promovarea B2B la adresa revista@retail-fmcg.ro!

retailRetail

Lidl a continuat investițiile pe piața locală prin inaugurarea unui nou magazin în municipiul Alba Iulia, pe data de 5 noiembrie.

Carrefour România a lansat un ecosistem digital ce integrează prima interfață de chatbot de recrutare de pe piața din România construită cu tehnologie UiPath, în parteneriat cu două companii locale: DRUID și RPAbox.

Al optulea episod din analiza efectuată periodic de publicația retail-FMCG.ro privind prezenţa în Social Media a marilor retaileri alimentari (FMCG) din România.

FMCG

Berea românească Bucur, lansată în vara anului 2019 de United Romanian Breweries Bereprod (URBB), etalon al segmentului super premium, a fost recunoscută la nivel internațional cu premiul The Superior Taste Award 2020, acordat de The International Taste Institute.

Compania TOPGEL, producătorul român de înghețată și sortimente de patiserie cu sediul lângă Craiova, prezent pe piață de mai bine de 25 de ani, a propus pieței locale gama de napolitane TOP Wafers, după ce compania a făcut, la începutul acestui an, investiții de 1,5 milioane de euro într-o linie de producție și ambalare napolitane.

Singura bere din România în ediție specială de Crăciun, Tuborg Christmas Brew aniversează 20 de ani de prezență locală.

EcoBioGreen

L’Oréal a creat în parteneriat cu LanzaTech și Total primul ambalaj pentru un produs cosmetic din plastic realizat din emisii industriale de carbon, care sunt captate și reciclate.

În cadrul proiectului POPAS 2020, Nestlé România a lansat primul studiu de biodiversitate pentru Parcul Național Cozia, concentrându-se pe arealele ecologizate cu un an în urmă, când peste 500 de voluntari Nestlé, administrația Parcului și membri ai comunității locale au colectat peste 40 de tone de deșeuri, trimise către reciclare sau valorificare.

Mondelēz International, Inc. și-a anunțat sprijinul pentru eforturile globale care vizează creșterea ratelor de reciclare a deșeurilor din plastic, inclusiv folii flexibile, și îndeamnă la o colaborare mai strânsă la nivelul industriei pentru dezvoltarea și implementarea de programe eficiente de extindere a responsabilității producătorilor (Extended Producer Responsibility – EPR) care să ajute la realizarea unei economii mai circulare.

E-commerce

Piața de eCommerce din România va ajunge în 2020 la 5,5 miliarde €, adică peste 25 – 30% creștere față de anul trecut, dar se poate apropia de 6 miliarde €, în conditiile în care urmează Black Friday, conform declarațiilor lui Iulian Stanciu, CEO eMAG, în cadrul evenimentului online GPeC Summit 2020, care are loc în perioada 2 – 3 noiembrie 2020.

Ediția aniversară de 15 ani a Galei Premiilor eCommerce, un eveniment GpeC, a adus împreună business-uri din nișe diverse, de la start-up-uri proaspăt lansate pe piața online până la nume consacrate din industria de e-commerce.

foodpanda, cea mai mare platformă de food delivery din România, a listat anul acesta circa 1000 de magazine la nivel național în categoria Shops din aplicație, iar pe tot parcursul lunii noiembrie compania va oferi livrare gratuită pentru comenzile din această secțiune.

Analize

În luna octombrie 2020, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 44 de magazine, cel mai mare număr de deschideri într-o lună din acest an.

Acordul post-Brexit se lasă așteptat, deși perioada de tranziție expiră curând, pe 31 decembrie 2020.

După recordul de vânzări din 2019, Black Friday 2020 se anunță a fi o sărbătoare a shopping-ului sub semnul austerității.

Timpi de livrare mai mari, TVA și taxe vamale de achitat pe loc, plus nevoia de vămuire a bunurilor, totul dublat de necesitatea adaptării sistemelor IT și de personal specializat în operațiuni vamale, acesta este doar vârful icebergului numit ”Brexit” de care se vor lovi operatorii economici români, care au parteneri comerciali din Marea Britanie, începând cu 1 ianuarie 2021, arată un material semnat de Georgiana Iancu, Partener, Asistență Fiscală și Juridică și Mihai Petre, Director, Comerț Internațional, EY România. 

News from Romania

Romanian Grocery Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian Grocery Retail Market and FMCG industry, in October 2020, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche.

Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *