Sinteza săptămânii 1 – 5 februarie 2016

Revista BricoRetail.ro, partener strategic pentru a 3-a oară al evenimentului BUYER POINT, invită la BUYER POINT 2016 şi retailerii FMCG din România care deţin o categorie de bricolaj (home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule & unelte, mobilier etc).

Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 1 – 5 februarie 2016:

Retail

Sauces, Dressings and CondimentsVolumul de retail din România a crescut cu 14,3% în decembrie 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, cel mai semnificativ avans înregistrat în Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Credit Foto: shutterstock.com

Samsung Electronics România a prezentat ultimele tendințe în ceea ce privește soluțiile de afișaj digital dedicate sectorului de retail – şi nu numai – dezvoltate special pentru a le oferi vizitatorilor o experiență interactivă și personalizată.

Lidl, Billa şi Carrefour sunt retailerii cu cel mai mare volum de publicitate pe segmentul lor de activitate, înregistrat pe parcursul anului 2015, conform mediaTRUST România.

Descoperă oferta completă a electrocasnicelor Bosh

FMCG

Începând din 1 februarie, Shachar Shaine, unul dintre cei mai apreciaţi manageri din industria alimentară, ocupă din nou funcţia de Preşedinte al URBB (United Romanian Breweries Bereprod).

Sorin Minea, Preşedinte Romalimenta: „Sistemul de reciclare trebuie să fie gândit în așa fel încât să impună penalizări pe lanț celor care sunt responsabili.”

Anul acesta, Absolut lansează un design nou pentru iconica sticlă Absolut Vodka. Purtând semnătura unei echipe de artiști vizuali, ea reprezintă o reintepretare modernă a celebrului ambalaj prezentat pentru prima oară de Absolut în 1979.

Vânzările AGRICOLA la carnea de pasăre au crescut cu 5%, iar cele de salamuri crud-uscate cu 30%, în 2015.

Studii

Deși economia României a crescut considerabil anul trecut, perspectivele economice ale consumatorilor români au scăzut în decembrie 2015 la valoarea de 10,6 puncte. Un an mai devreme, indicatorul se situa la 17,7 puncte.

Servicii

CHEP România, subsidiara liderului global în servicii de reutilizare prin închiriere a paleților, îşi anunţă intrarea pe piaţa serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al DELACO, unul dintre principalii jucători de pe acest segment.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *