ZaharulOradea

Sinteza săptămânii 4 – 8 martie

Premium

Până în 2020, trei dintre cele mai mari şase puteri economice ale lumii vor face parte din țările emergente (ţări în curs de dezvoltare), reprezentând 30,4% din PIB-ul global în termeni PPC (paritatea puterii de cumpărare). Top 5 puteri economice mondiale în 2020.

Intern

Creștere ușoară a cifrei de afaceri din retail în luna ianuarie 2013, adică de 2,8%, față de luna ianuarie 2012, conform datelor INS.

În această săptămână, în toate magazinele Lidl se vor putea găsi produse scandinave pentru toate gusturile.

BILLA România sărbătorește venirea primăverii și organizează primul Târg de Primăvară în 12 filiale din țară, timp de trei săptămâni.

Lowe&Partners și Mobile Works, prima agentie de mobile marketing parte a unui grup de comunicare, lansează în premieră o platforma de workshop-uri de strategie și creativitate în mobile marketing – MobileWorkSHOP.

Pe 27 și 28 martie va avea loc Promotions Now 2013, un nou eveniment SMARK KnowHow adresat profesioniștilor în marketing și comunicare din România.

În contextul unei creşteri globale de 3% a grupului Heineken, Heineken România a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri mai mare cu 13,2% faţă de 2011, ajungând la 1.185 milioane lei, confirmând poziţia de lider de piaţă, atât valoric cât şi în volum.

Dr.Oetker anunţă lansarea campaniei de primăvară „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”, campanie ce se se desfășoară în perioada 1 martie – 15 mai 2013.

Cramele Halewood lansează primul vin ecologic al companiei – Byzantium Rosé Euxine Shiraz-Rose. Acesta este obţinut din recolta 2012 a viilor ecologice Halewood din regiunea Murfatlar.

Internaţional

Rezultate financiare promițătoare pentru Carrefour în 2012, contrar aşteptărilor generale.

Delhaize Group va deschide 200 de magazine în 2013, cu precădere în aceleaşi zone unde a avut un ritm accelerat de dezvoltare şi în 2012: în Europa de Est și Asia.

După ce în luna noiembrie 2012 Grupul Auchan a achiziționat de la METRO GROUP hipermarketurile real din Europa Centrală și de Est, retailerul francez a primit aprobarea autorităților de concurență din Rusia de a achiziționa hipermarketurile real din această ţară.

Vânzările și profitul companiei Henkel au ajuns la un nivel record în 2012.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,054 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Sinteza saptamanii » Sinteza săptămânii 4 – 8 martie

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: