Sinteza săptămânii 5 – 9 noiembrie

Intern:

A fost lansat cel de-al șaptelea studiu sub umbrela SMARK Research și primul dintr-o serie de studii realizate de Youth Monitor cu focus pe percepțiile tinerilor legate de sistemul actual de învățământLitteris et Virtuti. Educația prin ochii tinerilor (2012)

Conform unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna  septembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 4,9%.

AB Mobile APPS, un start-up românesc de software ce atacă o piaţa globală, a anunțat lansarea pentru piaţa din Romania a serviciului TxtFeedback care va permite companiilor si organizaţiilor guvernamentale să comunice într-un mod simplu cu clienţii/cetaţenii.

Pe 7 noiembrie 2012, Carrefour a deschis cel de-al 60-lea supermarket din țară, în Bacău, pe strada Mioriței nr. 16.

Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea pe data de 08 noiembrie a.c. a unui magazin nou construit, reţeaua sa din România însumând în prezent 152 magazine.

Okazii.ro, cel mai mare site de comerț online din România, a lansat o aplicație pentru sistemele de operare iOS care permite conectarea la site în timp real, navigarea ușoară printre cele peste 2 milioane de produse noi și second-hand și cumpărarea articolelor dorite de pe site.

Mega Image a deschis pe 9 noiembrie, două noi magazine Shop&Go – Shop&Go Maior Băcilă 7, cu o suprafaţă de vânzare de aproximativ 92mp, situat pe Strada Maior Băcilă, Nr.7, Bl.4, Sector 2, Bucureşti și  Shop&Go Emil Racoviţă 35, cu o suprafaţă de vânzare de aproximativ 95mp, situat pe Strada Emil Racoviţă, Nr. 35 – 39, Cartier Azur 1, Voluntari, Ilfov.

Bucharest Forum a lansat joi, 8 noiembrie, ConfidenceIndex, un important instrument de cercetare socio-economică, dezvoltat de către compania de cercetare de piaţă Reveal Marketing Research.

Conform estimărilor preliminare ale Institutului Național de Statistică, deficitul comercial FOB-CIF, în luna septembrie 2012, a fost de 3640,9 milioane lei.

Internațional:

Carlsberg a înregistrat de la începutul anului fiscal până în prezent un profit operațional de 7,6 miliarde coroane daneze, un profit care a fost influențat de vremea rece din luna iulie și de fluctuațiile care au intervenit în strategia de vânzări și marketing.

 Fluxul de numerar  înregistrat de grupul Delhaize  a fost de 323 de milioane de euro în primele 9 luni ale anului, iar pe ultimul trimestru a fost de 197 de milioane de euro.

Pe 7 noiembrie 2012, lanțul de magazine PROFI inaugurează primul său magazin din Brăila, iar mâine își va deschide cel de al doilea magazin din Focșani, rețeaua ajungând să numere 140 de unități în 85 de localități.

Noul grup Kraft Foods a înregistrat o creștere a profitului operațional de 7,6%, ajungând la 762 milioane de dolari.

Industria de retail a înregistrat în anul curent o creștere de 6%. În ciuda situației economice precare, creșterea este una din cele mai mari care au avut loc după 1999.

Premium:

Pentru a vedea dacă este sau nu piața din România pregătită pentru produsele bio, am discutat cu reprezentanți ai principalilor retaileri de la noi din țară. Astfel, am aflat cum au valorificat aceștia apariția acestui tip de produse pe piața internă și care a fost feedback-ul primit din partea clienților.

Creșterea vânzărilor pe piața de cereale în 2011 a fost influențată de perioada anilor 2006-2008, o perioadă care a condus la importante schimbări în viața și în obiceiurile de consum ale românilor.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *