Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna ianuarie 2018

În luna ianuarie 2018, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 15 magazine, cu 25 de unităţi mai puțin faţă de luna anterioară.

retailul alimentarPROFI a deschis în luna ianuarie 10 magazine noi şi rămâne rețeaua cu cele mai multe unităţi dar şi cu cea mai mare expansiune din România. Cu aceste noi unităţi, Profi depăşeşte pragul de 700 de magazine.

Credit foto: Shutterstock

Noile unități Profi au fost deschise în Beliu, Brăila, Cluj-Napoca, Lehliu Gară, Târgu Secuiesc, Timișoara, Bucecea, București, Iași și Popești-Leordeni.

Cu aceste deschideri, rețeaua PROFI ajunge la finalul acestei luni la un număr total de 705 de unități prezente în 384 de localități.

Mega Image a inaugurat în luna ianuarie primele 3 magazine din acest an, care au fost deschise în București şi judeţul Ilfov, ajungând la un total de 559 de unităţi în România. Mega Image este al doilea cel mai mare retailer din România, după numărul de magazine operate.

Ultimul retailer care a deschis unităţi în luna ianuarie din acest an este Kaufland, care a inaugurat în luna ianuarie 2 magazine noi în Satu Mare (primul magazin deschis de retailer în acest an) și Buzău, rețeaua națională ajungând la 118 unități.

Retailul alimentar din România a înregistrat în luna ianuarie 2018 şi prima închidere de magazin din acest an. Astfel, Carrefour România a închis pe 15 ianuarie hipermarketul Vitantis, situat în centrul comercial Vitantis Shopping Center, având în vedere schimbarea mediului de piață și a preferințelor clienților din zona aferentă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *