Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 1 – 5 mai 2017

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 1 – 5 mai 2017.

Shoptalk este noul eveniment blockbuster mondial dedicat retailului şi e-commerce-ului, ce îşi are originile în SUA, unde anul acesta, în luna martie, a avut loc prima ediţie, iar în acestă toamnă evenimentul se extinde şi către Europa cu prima ediţie a evenimentul ShopTalk Europe (Copenhaga: 9-11 octombrie 2017).

Dacă folosiţi pentru înregistrare codul unic RMFCG150, beneficiaţi de o reducere de 150 de euro la achiziţionarea biletelor pentru evenimentul ShopTalk Europe..

RetailRetail

Carrefour România a deschis un magazin Supeco în Craiova, pe locul unei foste unităţi Billa. Reţeaua Supeco ajunge, astfel, la un număr de 6 unităţi în România.

Credit Foto: shutterstock.com

OMV Petrom și Auchan Retail România au deschis primul magazin de proximitate MyAuchan în staţia de alimentare cu carburanţi Petrom Militari de pe Bd Iuliu Maniu, nr. 486, Sect 6, București.

În luna aprilie 2017, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, un număr de 22 de magazine, faţă de cele 14 unități deschise în luna martie 2017.

For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian Grocery Retail Market, in April 2017, provided by the retail-FMCG.ro, the most popular B2B online publication in Romania.

FMCG

Bergenbier lansează sticla de 0,33L cu capac Twist off pentru două dintre sortimentele sale: Bergenbier blondă 0,33L și Bergenbier ALE 0,33L.

Analize

În România, volumul cifrei de afaceri din retail a crescut în luna martie 2017, faţă de luna martie 2016, cu 9,2%, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul de retail din România a crescut cu 9,1% în luna martie 2017 comparativ cu luna februarie 2017, înregistrând al doilea cel mai semnificativ avans înregistrat în Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de Institutul European de Statistică (Eurostat).

Evenimente

Sâmbătă, 20 mai 2017, are loc cea de-a 25-a ediție a Crosului Universității București – cora Lujerului Challenge, competiție care va lua startul la ora 10:00 din fața Facultății de Drept.

Retail & FMCG news – în fiecare zi, pe e-mail

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *