Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 24 – 28 iulie 2017

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 24 – 28 iulie 2017.

RetailRetail

Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu va fi disponibil şi la cora Ploieşti, începând cu 26 iulie 2017. Astfel, ploieștenii vor beneficia de cel mai nou serviciu oferit de cora, prin care pot primi produsele preferate la ei acasă, printr-un singur click.

Credit Foto: shutterstock.com

Cele 2 hipermarketuri cora din Constanţa, cora Brătianu și cora City Park, aniversează 4 şi, respectiv, 6 ani de la deschidere.

Lidl a continuat investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în București, în data de 27 iulie. Noua unitate este situată pe Strada Drumul Binelui, Nr. 51, din sectorul 4, iar, odată cu deschiderea sa, au fost create aproximativ 20 de noi locuri de muncă. Totdată, iată câteva cifre legate de prima ediţie în care Lidl România a fost partenerul strategic al festivalului Electric Castle în cele 5 zile de festival.

Săptămâna aceasta, PROFI a deschis încă cinci magazine la Şcheia, Borduşani, Pătulele, Pietrosani şi Bucureşti, rețeaua ajungând la 594 unități.

Carrefour a deschis pe 27 Iulie 2017, primul supermarket din Târgu Frumos, Judeţul Iaşi, ajungând la un număr de 181 magazine în acest format. Doar 25 de magazine Billa au mai rămas de remodelat până la finele anului.

FMCG

Farmec, cel mai important producător român de cosmetice, a lansat o nouă linie de deodorante sub brandul Gerovital.

Studii

Studiu: Oradea, Târgu Mureș și Timișoara se află pe primele trei poziții în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Bucureştiul ocupă abia locul 7 în clasament.

Nivelul obezității în lume a atins niveluri alarmante în unele țări, iar în altele rata de creștere este critică, conform unui studiu realizat de Nielsen CEE.

Inspire Group, unul din cei mai importanți jucători din România în ceea ce privește proiectele de employer positioning a dezvăluit în premieră rezultatele ediției 2017 a studiului de imagine externă Romania’s Favorite Employers care furnizează informații despre piața muncii din România (topul celor mai doriti angajatori), privită din perspectiva angajaților.

Servicii

Piața locală a spațiilor industriale și logistice a ajuns la un stoc de 2,65 milioane de metri pătrați și se îndreaptă cu pași repezi spre pragul de 3 milioane de metri pătrați, care va fi atins până la finalul acestui an, potrivit raportului România Industrial & Logistics Market 2017, realizat de Cushman & Wakefield Echinox.

Retail & FMCG news – în fiecare zi, pe e-mail

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *