Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 6 – 10 martie 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 6 – 10 martie 2023.


Cea de-a doua ediție a EXPO RETAIL – Digital, Green & Tech, singura expoziție B2B din România dedicată tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, va avea loc în perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic, sala Senat, din București. Expoziția adună, în cele două zile, în același loc, expozanți din România și din alte țări și specialiști în achiziție și alți profesioniști din industrie. Evenimentul EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech este organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

Rezervă un stand aici: www.expo-retail.com/expozanti

Mai multe detalii și oferte personalizate pentru parteneri la contact@expo-retail.com sau tel. 0720.120.456

Retail

Grupul ELO, cunoscut în trecut ca Auchan Holding, a anunțat rezultatele financiare ale anului 2022 pentru Auchan Retail, arătând o creștere a vânzărilor la nivelul grupului, în contextul condițiilor grele ale pieței și a climatului economic și geografic extrem de complicat.

FMCG

Grupo Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume, cu sediul central în Mexic, și-a anunțat intrarea pe piața din România odată cu achiziția Vel Pitar, extinzându-și, astfel, prezența globală în 34 de țări.

E-commerce

Începând cu 1 martie, Freshful by eMAG a deschis serviciul de livrare către aproximativ 150,000 gospodării (peste 320,000 consumatori) din Ploiești și alte 22 localități din Ilfov.

Food Service

Sphera Franchise Group, holdingul care deține compania ce administrează în sistem de franciză brandul KFC pe plan local, și-a extins rețeaua de restaurante și a marcat o premieră, inaugurând primele unități în cadrul unor benzinării, printr-un parteneriat cu Rompetrol.

EcoBioGreen

Economia circulară poate diminua cu aproape o treime volumul actual al consumului de resurse și materii prime la nivel global, prelungind durata de viață a produselor și asigurându-se că acestea intră în cicluri de viață complete, prin reciclare și reintegrare în producție, iar acest lucru se întâmplă fără a afecta oferta și calitatea bunurilor și a serviciilor esențiale (nutriție, mobilitate, locuințe și infrastructuri sau bunuri de larg consum), calitatea vieții sau progresul social și economic, indică studiul „The Circularity Gap”, realizat de agenția internațională Circle Economy în colaborare cu Deloitte.

Servicii

Gun Media, agenția de digital specializată pe sectorul de eCommerce, a aniversat recent 10 ani de la înființarea companiei. Despre aniversare și bilanțul celor 10 ani de activitate, despre piața de profil și provocările acesteia, tendințele pieței de eCommerce, pe care compania este specializată și despre multe altele am stat de vorbă în cadrul unui interviu cu Robert Trandafir, CEO Gun Media, care estimează că, în acest an, va avea loc o accelerare din partea retailerilor online locali către vânzarea spre alte piețe din Europa.

Compania BLIK, lider pe piața de sisteme de plăți din Polonia, se lansează în România, a doua cea mai mare piață din Europa Centrală și de Est.

Analize

Furnizorul global de informații IGD a identificat șase tendințe care vor influența piața mondială de retail în 2023.

În luna martie, însă, mediul online devine aliatul bărbaților în căutarea cadoului perfect. O dovadă sunt vânzările online de flori, care cresc de peste două ori față de o lună obișnuită, conform datelor oferite de ARMO – Asociația Română a Magazinelor Online.

Evenimente

EuroShop, expoziția numărul 1 în lume dedicată retailului, s-a încheiat cu succes la Düsseldorf pe data 2 Martie 2023, după 5 zile pline și foarte interesante, ediție în care evenimentul a reconfirmat statutul de lider mondial în această categorie de târguri, odată cu interesul major suscitat la nivel internațional.

Evenimentul European Digital Commerce (EDC), hosted by VTEX și Amazon Web Services, va avea loc pe 4 mai 2023 la Marriott Hotel în București.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *