Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 13 – 17 noiembrie 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG din România, în sinteza săptămânii 13 – 17 noiembrie 2023. 

În perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic din București, a avut loc EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech, târgul profesional dedicat tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, un eveniment organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

Concluzii post eveniment, imagini și povestea video

Save the date 25 – 26 septembrie 2024! EXPO RETAIL 2024 – Digital, Green & Tech

retailRetail

Tranzacția prin care Ahold Delhaize cumpără rețeaua Profi presupune ca brandul de retail Profi să își continue activitatea și dezvoltarea pe piața din Romănia, în paralel cu brandurile Mega Image și Shop & Go, ce aparțin grupului Ahold Delhaize, dar în completă sinergie cu acestea.

Expilicații și argumente în analiza retail-FMCG.ro dar și de ce este diferită această tranzacție față de alte tranzacții care au avut loc pe piața de retail alimentar din România.

PENNY România a lansat cel de-al șaselea raport de sustenabilitate aferent anului 2022: 70% dintre produsele alimentare de la rafturile magazinelor sale provin din România.

FMCG

După o vizită la Liliac, crama din Batoș, județul Mureș, am reușit să înțelegem mai bine de ce o cramă tip butic reușește să-și fidelizeze atât de bine clienții, care înțeleg că „uneori, mai puțin înseamnă mai mult”, iar calitatea este primordială. Zona unică în care este situată crama Liliac și climatul răcoros sunt factori care oferă un stil de vin foarte revigorant, ușor de băut și cu o mineralitate bogată. Dacă mai adaugăm câteva elemente inconfundabile legate de identitatea de brand și, mai ales, oamenii, echipa din jurul brandului, reușim să ne completăm și mai bine imaginea. Despre toate aceste lucruri am stat de vorbă cu Miron Radic, General Manager Liliac.

Food Service Retail

Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, a deschis cel de-al 100-lea restaurant în România.

KFC, un lider global în industria de QSR, sărbătorește un moment important – restaurantul cu numărul 1.000 din regiunea Europa Centrală și de Est (CEE).


EXPO PET 2024 – Food & Accessories (26 – 27 iunie)

EXPO PET 2024 – Food & Accessories, prima expoziție B2B cu produse din categoriile hrană și accesorii pentru animale de companie din România, va avea loc în perioada 26 – 27 iunie 2024, la Universitatea Politehnica din București, în paralel cu EXPO DIY 2024 – Smart Green Home, cel mai mare târg profesional din România și din regiune dedicat sectoarelor DIY, Home Improvement & Garden, organizat de publicația BricoRetail.ro.

Rezervă un stand

Pachete de partener disponibile: GREEN Partner, HAPPY Partner și PLAY Partener

Oferte personalizate pentru parteneri la contact@expo-petfood.com sau tel. 0720120456


E-commerce

Peste 600.000 de clienți au comandat 2,8 milioane de produse de Black Friday, pe 10 noiembrie, la eMAG, cu 26% mai mult decât anul trecut. Alte cifre importante.

Profi a făcut cumpărăturile și mai accesibile, asociindu-se cu Tazz pentru a livra direct la domiciliu ceea ce oamenii își doresc din magazine.

Servicii

Despre industria reutilizării paleților, beneficiile utilizării acestui serviciu și despre provocările din pața locală de retail & FMCG, am stat de vorbă cu Andrei Nicolae, Commercial & Asset Manager Romania & Bulgaria – LPR – La Palette Rouge.

Analize

Conform datelor colectate de OIV și analizate de Wines of Romania, platformă dedicată în exclusivitate promovării vinului românesc, printre puținele țări care au produs mai mult vin decât anul trecut se numără și România, aceasta înregistrând a patra cea mai mare creștere a volumului.

Studii

În 2023, puterea de cumpărare medie pe cap de locuitor în Europa este de 17.688 Euro. Cu toate acestea, există o diferenţă clară între cele 42 de ţări din Europa: Liechtenstein, Elveţia şi Luxembourg, de exemplu, au un venit net mai mare decât restul Europei, în timp ce puterea de cumpărare este cea mai mică în Belarus, Kosovo şi Ucraina.

Evenimente

GoTech World, cea mai mare expo-conferință de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, a atras în această ediție peste 13.800 de vizitatori, care au explorat timp de două zile peisajul inovației și digitalizării, dedicat comunității de business regionale.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *