Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 29 ianuarie – 2 februarie 2024

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG din România, în sinteza săptămânii 29 ianuarie – 2 februarie 2024. 

Lansat în 2022, evenimentul EXPO RETAIL 2024 asigură continuitatea conceptului său Digital, Green & Tech și în a treia sa ediție, concept prin care își propune să promoveze noutăți și inovații tehnologice, echipamente și servicii pentru companii. Astfel, expoziția reprezintă o oportunitate pentru vizitatori de a vedea noutăți și inovații din domeniu, în vederea unor upgrade-uri pe tehnologie și echipamente sau în vederea implementării unor servicii noi, care să îmbunătățească experiența de shopping a clienților.

De asemenea, expoziția EXPO RETAIL 2024 – Digital, Green & Tech își păstrează șî în a treia sa ediție caracterul B2B: un eveniment închis, disponibil doar profesioniștilor din retail, eCommerce, industria FMCG, sectoarelor Food Service și HoReCa.

EXPO RETAIL 2024 – Digital, Green & Tech va avea loc într-un nou spațiu – Universitatea Politehnica din București, în perioada 25 – 26 septembrie 2024

Rezervă un stand aici: www.expo-retail.com/expozanti sau achiziționează un pachet de partener.

Mai multe detalii și oferte personalizate pentru parteneri la contact@expo-retail.com sau tel. 0720.120.456


Primii parteneri și expozanți pentru EXPO PET 2024 – Food & Accessories

EXPO PET 2024 – Food & Accessories, prima expoziție B2B cu produse din categoriile hrană și accesorii pentru animale din România, ce va avea loc în perioada 26 – 27 iunie 2024, la Universitatea Politehnica din București, prezintă noi  parteneri și expozanți. EXPO PET 2024 – Food & Accessories va avea loc în paralel cu EXPO DIY 2024 – Smart Green Home, cel mai mare târg profesional din România și din regiune dedicat sectoarelor DIY, Home Improvement & Garden, organizat de publicația BricoRetail.ro. 

Rezervă un stand la EXPO PET 2024 – Food & Accessories!

Pachete de partener disponibile: GREEN Partner, HAPPY Partner și PLAY Partener

Oferte personalizate pentru parteneri la contact@expo-petfood.com sau tel. 0720120456

 

Retail

PROFI, retailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, a inaugurat 3 magazine în luna ianuarie 2024. Cu aceste deschideri, retailerul a ajuns la o rețea națională de 1.710 magazine.


Retailul Alimentar în 2023

Retailul alimentar din România a fost marcat în 2023 de două achiziții importante, care vor aduce un echilibru între marii jucători din piață: Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, a preluat rețeaua de magazine Profi, iar Carrefour a preluat hipermarketurile cora și magazinele de proximitate cora Urban. Dar care este diferența între cele două tranzacții majore din piața locală de retail alimentar și ce urmează?

Despre toate acestea, despre climatul economic ușor nefavorabil, despre expansiune și procese de remodelare, dar și despre schimbările din retailul modern survenite pe parcursul anului trecut, incluzând aici și retailul de pet food, puteți citi în acest material – retrospectivă a retailului alimentar din România, în 2023.


În 2023, METRO România a continuat dezvoltarea unui model de business multichannel, a menținut investițiile în digitalizare, dar și în remodelarea și modernizarea unor magazine, iar în plus a reușit să treacă de pragul de 2.000 de magazine LaDoiPași, rețeaua de magazine în franciză lansată și dezvoltată de către retailerul cash & carry la nivel național. Despre aceste direcții strategice parcurse de METRO în 2023, dar și despre planurile pentru 2024, în acest material editorial.

FMCG

Daimler Truck & Bus Romania a continuat programul de testare al camioanelor electrice în Romania și pune la dispoziția companiei Cris-Tim un camion electric eActros 400, șasiu carosat cu box frigorific, pentru a fi testat în operatiunile zilnice de distributie ale companiei.

FMCG/ Pet Food

Kormotech, producătorul ucrainean de hrană pentru animale de companie, a început anul 2024 anunțând o nouă strategie. Compania, care exportă în România din 2015, intenționează să intre în top 30 producători mondiali în industria sa, în termen de cinci ani, iar focusul său va fi pe Europa de Est. De altfel, România s-a clasat pe primul loc în volumul de export al Kormotech în 2018 și și-a menținut această poziție în mod continuu; în 2023, exporturile către România au reprezentat 20% din structura totală de export a companiei.

eCommerce

Freshful by eMAG, primul hipermarket 100% online din România, a atins o creștere de peste 119% a vânzărilor în 2023, cele mai cumpărate produse fiind apa plata, pătrunjelul, bananele și ceapa verde.

Servicii pentru retail

Compania IMSOL, integratorul de soluții tehnologice pentru retail, oferă multiple aplicații în domenii precum securitate, operațional și digital, dar și servicii complete: de la concepția și proiectarea soluțiilor în funcție de nevoile specifice, până la implementarea, instalarea și punerea în funcțiune a acestora.

Evenimente

EuroCIS 2024 – târgului internațional de soluții pentru retail de la Düsseldorf, va avea loc între între 27 și 29 februarie 2024. Lista expozanților: www.eurocis.com/2024.


OrDeLi

A apărut numărul 12 al revistei de organizare, design și fine living www.ordeli.ro.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *