Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 17 – 21 aprilie 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 17 – 21 aprilie 2023.


EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech, singura expoziție B2B din România dedicată tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, ce va avea loc în perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic, sala Senat, din București, își prezintă primii parteneri și expozanți pentru ediția din acest an.

RELEX Solutions și partenerul local re:innovation sunt primii parteneri SMART și expozanți, Plin Tech și Gun Media sunt primii parteneri TECH și expozanți, GLOVE, Soft Net Consulting, Update Advertising și Recicleta (un program Viitor Plus) sunt primii parteneri GREEN și expozanți, iar TSC Auto Id Technology, Plametco și Tecsol ISP sunt primii expozanți ai ediției din acest an. De asemenea, Happy Friday este Catering Partner, iar Mediamodels este Hostess Partner.

Rezervă un stand aici: www.expo-retail.com/expozanti

Mai multe detalii și oferte personalizate pentru parteneri la contact@expo-retail.com sau tel. 0720.120.456

retailRetail

Kaufland România a primit certificarea Zero Waste, din partea TÜV SÜD Management Service GmbH, în conformitate cu standardul DIN SPEC 91436, un nou model de referință pentru gestionarea deșeurilor operaționale și a materialelor reciclabile.

One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, a deschis în cadrul dezvoltării One Herăstrău Towers un magazin concept unic pe piață, Le Manoir Gourmet Market, care oferă comunității One, dar și locuitorilor din cartier, acces la o gamă exclusivistă de produse gastronomice selecționate.

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, aduce în Promenada Craiova branduri în premieră atât pentru zona Olteniei, cât și la nivel național și în regiunea Europei Centrale și de Est (ECE). Promenada Craiova, proiect de retail care va fi inaugurat în luna octombrie, va găzdui primul hypermarket Carrefour din Craiova.

Festivalul Suflet de România, eveniment inițiat de Profi care încurajează gospodarii să se conecteze la comunitate și ajută locuitorii acestei țări să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc, se desfășoară în ultimul weekend al lunii aprilie pe Domeniul Regal de la Săvârșin.

FMCG

Brandul popular de cafea rece, cunoscut anterior sub numele de ENERGY COFFEE, este de acum disponibil în magazine sub numele de HELL ICE COFFEE, cu o imagine și o comunicare mai puternice și independente, venite din partea brandului de origine.

Tuborg a lansat noua campanie de imagineÎmpreună schimbăm perspectiva, inspirată de eticheta înclinată a brandului.

Consiliul Concurenței a anunțat pe 21 aprilie 2023 că discută cu retailerii și procesatorii care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea prețului laptelui de consum, îndrumând companiile pentru a respecta regulile de concurență.

Brandul de bere Ciucaș își întărește angajamentul de a genera schimbări pozitive în comunitatea din care face parte și duce la următorul nivel programul „Păstrează natura curată”, inițiat în 2019, prin noua platformă de comunicare „Natură curată, relaxare adevărată”.

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a continuat să inoveze și să le propună consumatorilor din toate segmentele și de toate preferințele noi opțiuni și arome, atât pe partea funcțională, dar mai ales pentru răsfățul gusturilor.

Food Service Retail

Burger King, unul dintre cele mai renumite lanțuri de restaurante cu servire rapidă din lume, a deschis un nou restaurant în România, pe 20 aprilie.

EcoBioGreen

Del Monte, unul dintre cei mai mari producători, la nivel global, de fructe proaspete precum și de fructe și legume la conservă, a dezvăluit o parte dintre cifrele care susțin viziunea și acțiunile companiei, în sensul protejării biodiversității și a sustenabilității.

E-commerce

Clienții Genius au de acum acces în timp real, direct în contul lor de client, la informații legate de economiile pe care le fac în cele patru aplicații de ecommerce – eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful.

Servicii

În contextul economic actual, în care investitorii sunt mai precauți decât în anii precedenți, EVOhoreca, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de soluții de amenajări pentru industria HoReCa, lansează un nou produs menit să ajute afacerilor mici și mijlocii din industrie: leasing operațional pentru mobilier.

Analize

Cifra de afaceri a retailului alimentar a crescut cu aproape 11,7% față de 2020 și a fost cu 48% peste nivelul din 2017, la 93 de miliarde de lei în 2021. Pentru 2022 analiștii KeysFin & RetailZoom estimează apropierea de pragul de 108 miliarde de lei pe fondul avansului consumului, dar mai ales al accentuării presiunilor inflaționiste.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *