Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 18 – 22 septembrie 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG din România, în sinteza săptămânii 18 – 22 septembrie 2023.

EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech, târgul profesional dedicat tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail & eCommerce, ce va avea loc în perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic, sala Senat, din București, invită buyerii de echipamente, tehnologie și servicii din retail, eCommerce, industria FMCG, HoReCa, Food Service să descopere ultimele noutăți și inovații din domeniu.

Înregistrează-te ca vizitator, aici: www.expo-retail.com/vizitatori/

Evenimentul EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech este organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

retailRetail

PENNY și-a extins accelerat rețeaua și a inaugurat un nou magazin în Piatra Neamț. Este cel de-al patrulea magazin deschis de retailer în acest oraș. Astfel, rețeaua PENNY a ajuns  la 351 de unități la nivel național.

Pe data de 21 septembrie 2023, retailerul PROFI a organizat o amplă întâlnire cu furnizorii săi, a doua după cea din septembrie 2022, prezentându-și evoluția de până acum și strategia de dezvoltare viitoare. Peste 30% din rețea funcționează în noul format Profi. Focus pe noul format și pe magazinele administrate de Parteneri.

FMCG

“Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL”, cunoscut sub denumirea Solar Project, proiectul verde de implementare a sistemului fotovoltaic pentru energie durabilă demarat de Tuborg România, a fost finalizat cu succes in cadrul fabricii Tuborg din Pantelimon.

Coca-Cola România, filiala The Coca-Cola Company pe plan local, a anunțat schimbări în conducerea operațiunilor din țara noastră, desemnând un nou Country Manager.

Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, a făcut o investiție de 2 milioane de euro într-o instalație care folosește tehnologii de eficiență energetică pentru recuperarea energiei termice din gazele arse, la fabrica de bere din Buzău.

Servicii

De 30 de ani, LPR – La Palette Rouge, compania de logistică furnizoare de servicii de pallet pooling (reutilizarea paleților) în industria de retail & FMCG, deservește companiile care doresc să-și optimizeze lanțul de aprovizionare.

DS Smith Packaging, lider în furnizarea de soluții de ambalare sustenabile, și-a extins prezența pe piața din România printr-o investiție de peste 13 milioane de Euro, în fabrica sa de la Ghimbav.

În contextul unei contracții destul de puternice a pieței de eCommerce din România, în prima jumatate a lui 2023, lucru care se vede și din rapoartele sau declarațiile unor jucători din piața de profil, care anunță creșteri nu foarte mari față de cifrele de anul trecut, am stat de vorbă cu Robert Trandafir – CEO Gun Media, agenția de digital marketing, specializată în campanii de performance, cu care am dezbătut mai multe idei legate de impactul în creștere a costului pentru vânzările online și mai ales despre ce soluții are o agenție specializată pe eCommerce pentru creșterea vânzărilor online.

Sameday, unul dintre liderii pieței de curierat din România, a investit peste 1 milion de euro și a lansat SAMEDAY App, aplicația mobilă menită să îmbunătățească experiența pe care clienții o au cu magazinele online.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *