Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 23 – 27 mai 2022

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 23 – 27 mai 2022.

În perioada 26 – 27 octombrie 2022, va avea loc evenimentul EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech, expoziția dedicată tehnologiei, echipamentelor, soluțiilor și serviciilor pentru retail & eCommerce & industria FMCG. Expoziția va avea și o componentă aplicată prin intermediul B2B Meetings, platforma online care programează întâlniri de business în cele două zile ale expoziției. Evenimentul EXPO RETAIL 2022, care se va desfășura la Combinatul Fondului Plastic – sala Senat – București, este organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

Rezervă un stand până la data de 30 iunie 2022 și beneficiezi de un discount de 10%!

Retail

Kaufland România a venit cu un nou concept de campanie cu premii pentru clienții companiei care doresc să petreacă mai mult timp cu familia. Retailerul și-a extins infrastructura de reciclare a produselor de îngrijire personală și a locuinței (plasticul de tip PET, HDPE și LDPE) în toate cele 152 de magazinele din România și cele 7 din Republica Moldova.

PROFI, retailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, și-a continuat dezvoltarea și în 2021, cand rețeaua s-a dezvoltat semnificativ, adăugându-și 173 de magazine noi și remodelând 75 dintre cele deja existente, ajungând la finalul anului la un număr total de peste 1.560 de magazine, dintre care 162 în noul format Profi.

FMCG

Am avut plăcerea să stăm de vorbă cu Ana Maria Doxan, Business Executive Officer pentru Divizia Nespresso din România, despre sistemul Vertuo de la Nespresso, un sistem de preparare a cafelei care a revoluționat în 2014 industria cafelei.

Ursus Breweries, cel mai mare jucător din industria locală a berii, și-a consolidat poziția de lider pe piață și a lansat în România brandul Kozel.

Food Service

Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare din mai multe categorii, cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerilor, a prezentat românilor date din platformă referitoare la consumul de burgeri din țara noastră.

De la începutul acestui an, ritmul de expansiune 5 to go a fost amplificat și s-a ajuns la o medie de 16 unități deschise lunar, din ianuarie și până acum.

BricoRetail.ro, publicația B2B dedicată sectoarelor DIY, Home Improvement & Gardening, organizează în perioada 29 – 30 iunie 2022, evenimentul internațional EXPO DIY 2022, sub conceptul Smart Green Home, o expoziție dedicată produselor din categoriile DIY, Home Improvement & Gardening, cu focus pe soluții și produse ecologice. Evenimentul EXPO DIY 2022 se va desfășura la Combinatul Fondului Plastic – sala Senat, str. Strada Băiculești, Nr 29, sector 1, București.

Rezervă un stand / Participă la eveniment

E-commerce

Programele dezvoltate de eMAG pentru sellerii din Marketplace în ultimul an au dus la o creștere a volumului vânzărilor cu 23% mai mare față de anul precedent, iar peste 47% dintre comercianții de pe platformă au înregistrat vânzări în creștere. Grupul eMAG a anunțat bilanțul pentru planul de investiții de 3,2 miliarde de lei pe trei ani, lansat în 2021.

Managis Bio, magazinul online al companiei clujene cu același nume, importatorul și distribuitorul național de produse alimentare și cosmetice ecologice, este primul magazin online din România care devine atat CryptoFriendly, cât și NFTfriendly.

EcoBioGreen

Pungescu, brandul local de pungi personalizate biodegradabile, ce aparține grupului român de companii Total Gama Prod și Profi Green Partners, a demarat construcția unui nou depozit, ce se va întinde pe o suprafață de 3.500 mp, ce include și noul sediu de birouri, după o investiție de aproximativ 2 milioane de euro.

Clean Recycle, unul dintre cei mai mari jucători pe piața locală de transfer de responsabilitate în domeniul ambalajelor (OIREP), a raportat un volum de business de 3.8 milioane de euro și 56.000 tone de deșeuri de ambalaje colectate la jumătatea anului.

Servicii

Lansată în iunie 2020, platforma IC Events a InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online, îmbracă haine digitale noi, a dus experiența evenimentelor offline și în format hibrid la un nou nivel și s-a extins pe plan internațional.

Revolut Business, super aplicația financiară destinată segmentului de clienți business care are peste 500.000 de clienți B2B la nivel global, a lansat soluția Spend Management în Marea Britanie și în SEE, inclusiv în România.

Antreprenorul român Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group, investește într-un nou domeniu – inventarierea digitală – și a anunțat lansarea pe piața din România a companiei DANTEM, pe care o va dezvolta împreună cu omul de afaceri ceh Petr Adámek.

Evenimente

În săptămâna 14-19 iunie, Bucureștiul se transformă în capitala internațională a tehnologiei. Cea de-a șasea ediție Bucharest Tech Week aduce din nou în inima orașului cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business, cât și a vieții personale.

Pe 30 și 31 Mai are loc GPeC SUMMIT – cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din România – care se va desfășura cu prezență fizică, în București.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *