Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna decembrie 2019

Update 20 ianuarie 2020: 

În luna decembrie 2019, Mega Image a deschis un număr de 28 de magazine, dintre care 16 unități sunt Mega Image si 12 sunt Shop&Go. Totalul magazinelor deschise de Mega Image în 2019 a fost de 92, dintre care 53 sunt unități Mega Image și 39 sunt Shop&Go.

În luna decembrie 2019, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 49 magazine, în acest calcul intrând doar magazinele deschise și comunicate oficial de către retaileri.

retailul alimentarCarrefour România a inaugurat în luna decembrie 2019 un nou hipermarket – Carrefour Corbeanca, în incinta noului centru comercial DN1 Value Centre.

Tot în luna decembrie, Carrefour a mai inaugurat alte 3 magazine: un Market în Pașcani, județul Iași, un Express în București și un alt Express în Iași.

Supeco, brand de retail aflat tot în portofoliul retailerului Carrefour, a inaugurat în luna decembrie 2019 un număr de 4 magazine noi în Brașov, Cluj-Napoca, Piatra Neamț și Roșu-Chiajna, Ilfov, rețeaua națională ajungând la 24 de unități. Dintre cele 4 magazine, doar magazinul din Piatra Neamț este un magazin Supeco clasic, celelelate fiind Supeco Express (de dimensiuni mai mici).

Lidl România a inaugurat în luna decembrie 2019 un număr de 4 magazine noi în București, în Negrești-Oaș,  județul Satu-Mare, în Botoșani și în Sfântu Gheorghe, rețeaua națională ajungând la 262 de unități.

Penny Market a inaugurat în luna decembrie 2019 un număr de 10 magazine noi în Brănești,  Boldești Scăieni – Lipănești, Otopeni, Sebiș, Rupea, Oșorhei, Ianca, Târgu Mureș, Fierbinți și Constanța, rețeaua națională ajungând la 256 de unități.

Proces de modernizare a magazinelor cora

La 16 ani de la inaugurare, hipermarketul cora Pantelimon, primul deschis în România de grupul franco-belgian Louis Delhaize, a trecut printr-un amplu proces de modernizare, după o investiție de 3 milioane de euro. Procesul de modernizare va continua în toate cele 11 hipermarketuri cora din România.

Profi România a inaugurat în luna decembrie 2019 un număr de 27 de magazine noi în Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Suceava, Poduri, Comuna Vânători, Comuna Mehadia, Comuna Vădeni, Comuna Sicula, București, Oradea, Comuna Filipești, Tileagd, Craiova, Cluj-Napoca, Huși, Comuna Mihai Viteazu, Comuna Islaz, Craiova, Comuna Dorobanțu, Comuna Țurcoaia, Comuna Bragadiru.

Din punct de vedere format, în luna decembrie 2019, Profi a deschis 12 magazine în format Standard, 6 magazine în format City si 9 magazine în format Loco.

Total deschideri de magazine în retailul alimentar din România, în luna decembrie 2019 (fără Mega Image) – 49 de unități.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *