Sinteza săptămânii 2 – 6 februarie 2015

Top 10 evenimente din retail, în 2014

Retailerii Carrefour România, cora România si Auchan România vor participa la cea de-a 10-a ediţie a evenimentului internaţional BUYER POINT, ce se va desfăşura anul acesta la Milano, în perioada 12-13 mai 2015.

Retail

groceryCarrefour va deschide, în luna aprilie 2015, un nou hypermarket în București, cel de-al 10-lea din capitală şi cel de-al 28-lea al reţelei din România.

Mega Image a deschis primul magazin, în 2015, în Bucureşti. Este vorba de magazinul Shop&Go Ion Mihalache 323 A.

Credit foto: Shutterstock

PROFI deschide două magazine, în această săptamână, la Suceava şi Nehoiu, judeţul Buzău, şi încheie luna ianuarie cu 279 magazine.

Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR) a solicitat Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.

Mihai Panait, Președinte ACPA România: “Societatea civilă și comercianții au fost complet ignorați în discuția despre Monitorul Prețurilor

Fundația Carrefour și Carrefour România şi-au prezentat , în cadrul unei conferințe de presă, strategia de responsabilitate socială a retailerului și proiectele de CSR susținute în România.

Studii:

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a scăzut în luna ianuarie 2015, continuând tendinţa descrescătoare care a început în luna aprilie 2014.

În anul 2014, volumul cifrei de afaceri din retail (comerţul cu amănuntul), cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut faţă de anul 2013 ca serie brută cu 7,0%, conform INS.

Rata de încetare a contractelor de muncă, în România, a fost de 16,4% anul trecut, în creştere cu 0,2% faţă de anul precedent, potrivit studiului PwC Saratoga 2014. Retailul și industria FMCG au cea mai ridicată rată de încetare a contractelor de muncă.

FMCG

Laurențiu Tulvan, care a ocupat în ultimii ani poziția de Director Operațiuni Danone Europa de Sud Est, preia funcția de Director Proiecte de Dezvoltare și Performanță pentru divizia Lactate din regiunea Danone America de Nord, care cuprinde SUA și Canada.

PepsiCo anunță o nouă schimbare în echipa de marketing: Călin Clej, care a ocupat poziția de Senior Manager Marketing, PepsiCo East Balkans Beverages & East Europe Carbonated Soft Drinks Platforms, a fost promovat în poziția de Marketing Director, PepsiCo Greater Balkans Beverages & South Eastern Europe Franchise.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *