Sinteza săptămânii 30 iunie – 4 iulie

PREMIUM: Analiza pieței dulciurilor din ciocolată, în România

E-commerce

În perioada 30 iunie – 14 iulie, clienţii www.Carrefour-Online.ro vor beneficia de livrarea gratuită a produselor la domiciliu sau la birou, indiferent de cantitatea comandată.

comScore, lider în cercetarea mediului digital și UPS fac publice rezultatele celui de-al treilea studiu „UPS Pulse of the Online Shopper”, ediția 2014, privind comportamentul consumatorilor atunci când fac cumpărături online.

Retail

Billa-SebesReţeaua de 82 de magazine BILLA din România va fi achiziţionată de către un important fond de investiţii european, conform unor surse deţinute de către revista retail-FMCG.ro.

Selgros Cash&Carry România anunţă începerea înscrierilor pentru Arena Bucătăraşilor, competiţia dedicată micilor pasionaţi de gastronomie.

METRO Cash & Carry România își consolidează programul de susținere a producătorilor locali, „De-ale noastre”, dezvoltând cu aproximativ 30% sortimentul disponibil cu noi articole, printre care se regăsesc și fructele de pădure.

Incepand cu 1 iulie, PROFI va desfasura campania de responsabilitate sociala “Impreuna cu tine, Profi salveaza destine!”, alaturi de Asociatia Daruieste Viata, Asociatia Inima Copiilor, Asociatia Impreuna Pas cu Pas, Fundatia Mereu Aproape, Organizatia Salvati Copiii si Fundatia World Vision.

Cora Romania a anuntat ca magazinele cora au vandut, in trei zile, aproape 7 tone de fructe de sezon (cirese, visine, zmeura, capsune, coacaze si afine) in cadrul Targului Fructelor de Sezon organizat week-endul trecut, 27-29 iunie.

În perioada 5 iulie – 14 septembrie, Auchan extinde programul magazinelor.

Retail internaţional

Metro Group și retailerul turc Haci Duran Begendik au ajuns la un acord prin care compania germană îşi vinde reţeaua de 12 hipermarketuri real din Turcia.

Carrefour a anunţat achiziționarea de la Grupul Rewe a 53 de supermarketuri Billa, în Italia. Magazinele achiziţionate au o suprafață totală de vânzare de 58.000 mp şi au generat vânzări nete de aproximativ 300 de milioane de euro, în 2013.

FMCG

Berea Nenea Iancu este disponibilă din această lună şi în varianta albă nefiltrată cu limonadă. Noul produs Nenea Iancu se alătură variantelor lansate în urma cu doi ani în România, berea blondă de tip “Munchner Lager” şi berea nefiltrată tip “Weiss”.

Prigat lansează noile sortimente de sucuri cu pulpă de citrice, fără conservanți (P)

Social Media

Care este situaţia conturilor active din Social Media, cât s-a publicat şi care a fost interactivitatea pe cele mai importante canale online utilizate în Romania, în luna mai 2014, aflăm infograficul realizat de către Zelist.

Studiu

România ocupă locul 30 la nivel mondial în privinţa consumului de cafea, cu 0,5 ceşti pe zi pe cap de locuitor, în fruntea clasamentului aflându-se Olanda, cu 2,4 ceşti pe zi, Finlanda, cu 1,8 ceşti pe zi şi Suedia, cu 1,3 ceşti pe zi.

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 10,3% în luna mai, comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind a doua mare creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene după Luxemburg (16,7%), arată datele prezentate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Majoritatea românilor (7 din 10) preferă să îşi facă cumpărăturile în centrele comerciale mari, în timp ce 27% dintre consumatori le preferă pe cele mai mici, conform celui mai recent studiu CBRE – ‘How Consumers Shop’ (Modul de cumpărare al consumatorilor), ediţia despre România.

  În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *