Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 9 – 13 mai 2022

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 9 – 13 mai 2022.

În perioada 26 – 27 octombrie 2022, va avea loc evenimentul EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech, expoziția dedicată tehnologiei, echipamentelor, soluțiilor și serviciilor pentru retail & eCommerce & industria FMCG. Expoziția va avea și o componentă aplicată prin intermediul B2B Meetings, platforma online care programează întâlniri de business în cele două zile ale expoziției. Evenimentul EXPO RETAIL 2022, care se va desfășura la Combinatul Fondului Plastic – sala Senat – București, este organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

Rezervă un stand până la data de 30 iunie 2022 și beneficiezi de un discount de 10%!

retailRetail

Lidl România a inaugurat un magazin în orașul Slatina, județul Olt, pe data de 12 mai. Acesta este situat pe strada Drăgănești, Nr. 33. Cu această deschidere rețeaua națională ajunge la 326 de magazine.

Auchan Retail România și Poșta Română au încheiat un parteneriat pentru vânzarea de produse alimentare și nealimentare în incinta oficiilor poștale din țară. Proiectul debutează cu o etapă pilot în 4 oficii poștale din Pitești.

Rețeaua de retail Magazine DIANA a inaugurat un nou magazin în județul Argeș. Cu acest magazin, situat în Pitești, Piața Ceair, strada Lotrului, nr.1, rețeaua Magazine DIANA ajunge la un total de cinci unități în judetul Argeș.

FMCG

Puratos România a organizat un amplu sondaj și studiu de piață cu privire la preferințele consumatorilor români pentru produse de patiserie dulce și brutărie.

Henkel a lansat Nature Box 3în1 pentru bărbați, noua gamă care oferă cea mai bună îngrijire pentru păr, barbă și piele, o inovație în materie de îngrijire personală pentru bărbați cu o formulă cu 98% ingrediente de origine naturală, ce oferă cea mai bună îngrijire atât pentru păr, cât și pentru barbă și piele.

Anul acesta, Nutrivita, unul dintre principalii furnizori din România de produse sănătoase, a aniversat 15 ani de activitate în importul și distribuția în România a produselor dietetice și BIO. Interviu cu Adelina și Cristian Păsat, fondatorii Nutrivita Marketing & Distribuție, una dintre puținele companii ce activează exclusiv pe această nișă.

BricoRetail.ro, publicația B2B dedicată sectoarelor DIY, Home Improvement & Gardening, organizează în perioada 29 – 30 iunie 2022, evenimentul internațional EXPO DIY 2022, sub conceptul Smart Green Home, o expoziție dedicată produselor din categoriile DIY, Home Improvement & Gardening, cu focus pe soluții și produse ecologice. Evenimentul EXPO DIY 2022 se va desfășura la Combinatul Fondului Plastic – sala Senat, str. Strada Băiculești, Nr 29, sector 1, București.

Rezervă un stand / Participă la eveniment

E-commerce

FAN Delivery, platformă online de personal shopping cu livrare rapidă, lansată de liderul pieței locale de curierat FAN Courier, a accelerat dezvoltarea la nivel național, conform strategiei asumate în 2021 și este operațional, începând de luna aceasta și în municipiile Iași și Brașov.

Fuziunea dintre eMAG și Extreme Digital a intrat în etapa finală care le dă posibilitatea clienților din Ungaria să acceseze aproape 4 milioane de produse de pe o platformă unică, eMAG.hu, inclusiv prin aplicația mobilă eMAG.

La aproape doi ani de la lansare, serviciul eMAG Genius a ajuns la peste 340.000 de clienți care au adoptat cumpărăturile online în rutina obișnuită și se bucură de un nou stil de shopping fără efort.

Servicii

R-CREATE, compania care a lansat ambalajul returnabil – alternativa prietenoasă cu mediul pentru împachetarea coletelor comandate online – oferă închirierea gratuită a opțiunii inovatoare de tip packaging as a service pentru urmatoarele 10 platforme de e-commerce care își anunță intenția de colaborare în luna mai.

Studii

Mai mult de jumătate dintre retailerii mici din România, 53%, tind să își vândă produsele exclusiv online, preponderent în propriile eshop-uri, iar peste 40% vând în același timp online și offline și doar 6% și în marketplace-uri online, arată un studiu realizat de VTEX (NYSE: VTEX), platforma de comerț digital pentru branduri și retaileri de tip enterprise, în colaborare cu firma de cercetare de piață MKOR Consulting.

Industria băuturilor răcoritoare a contribuit cu peste 3,65 miliarde euro la economia României în perioada 2017-2020, din care peste 1 miliard de euro valoare adăugată brută directă.

Predicțiile pentru piața producătorilor locali sunt favorabile, 64% din consumatori consideră că piața producătorilor locali se va dezvolta în următorii 5 ani, o arată cel mai recent studiu iSense Solutions.

Analize

În luna aprilie 2022, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 34 magazine. Retailerii care au inaugurat magazine în luna apilie 2022 sunt: Profi, PENNY, cora, Carrefour, Mega Image, Auchan și Lidl.

Evenimente

Cea de-a 13-a ediție  a competiției Votat Produsul Anului® România și-a desemnat câștigătorii pentru anul 2022.

După doi ani de evenimente online, cea de a 17-a ediție anuală a GPeC SUMMIT se va desfășura cu prezență fizică pe 30 și 31 Mai la Teatrul Național și la Hotel Sheraton din București.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *