Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 1 – 5 noiembrie 2021

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 1 – 5 noiembrie 2021.

Ultima săptămână din prima serie de întâlniri prin B2B Meetings, platforma online care conectează companiile furnizoare de echipamente, soluții și servicii cu companiile din retail & FMCG & eCommerce.
B2B Meetings ajută companiile din retail & FMCG & eCommerce să găsească cele mai bune soluții și echipamente pentru a-și crește business-ul, dar ajută și companiile creatoare de tehnologie din România să genereze new business. Cum funcționează

Retail magazineRetail

Bebe Tei, brand ce face parte din Grupul Tei, a deschis un nou magazin, în centrul comercial București Mall – Vitan. Noul magazin ocupă o suprafață de peste 1.700 de metri pătrați și are o ofertă variată, cu peste 80.000 de produse din categoriile Dermato-cosmetice și Cosmetice, Îngrijire mama și bebe, Alimentație sănătoasă, Bio Tei, Puericultură mică și mare, Jucării.

Credit foto: Shutterstock

Mega Image a lansat prima ediție a programului Mega Proiecte de Azi pentru Mâine, un program de susținere a proiectelor care pot aduce schimbări în comunitățile locale, prin găsirea și implementarea celor mai bune soluții pentru reducerea consumului de plastic și a risipei alimentare.

METRO România a inaugurat noua extindere a centrului logistic ONE ROOF de la Ștefăneștii de Jos, atingând o suprafață de peste 65.000 de metri pătrați. Mărirea platformei One Roof era necesară, pentru integrarea atât a furnizorilor din zona de direct store delivery (DSD), cât și pentru optimizarea capacității logistice care să deservească un volum de marfă din ce în ce mai ridicat.

Food Service Retail

Gustul local la români – castraveții murați, cârnații, telemeaua de vacă și gemurile, ingredientele care amintesc cel mai mult de copilăriei. Studiul, realizat de tazz by eMAG în parteneriat cu D&D Research pe un eșantion de peste 1.600 de persoane, a pornit din dorința de a defini gustul de acasă, dar și influențele culinare în obiceiurile de consum ale românilor.

Grégoire Vigroux, business angel și antreprenor în serie, împreună cu Diego Roy de Lachaise, fost Senior Tech Consultant la KPMG, și cu Zsolt Kadar, fost executiv Apple, au lansat bonapp.eco, o aplicație mobilă care are ca scop combaterea risipei de alimente, conectând consumatorii cu comercianții ale căror alimente se apropie de data de expirare.

E-commerce

Compania de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, listată pe piața AeRO a BVB și inclusă în indicele BET AeRO (simbol bursier 2P), care operează cea mai mare platformă de marketing afiliat din România și este direct conectată la industria comerțului online, preconizează că Black Friday 2021 va însemna în primul rând o extindere a perioadelor de promoții, dar și cumpărători mai atenți și mai conștienți de prețuri și de valoarea ofertelor magazinelor online.

În contextul problemelor în lanțurile de aprovizionare la nivel internațional, Doraly.ro, primul marketplace cu prețuri elastice din România, a anunțat un stoc record de peste 200.000 de produse pentru campania de Black Friday.

Oameni

Duncan Crow a fost numit Vicepreședinte Tehnic al companiei Ursus Breweries, poziție din care va superviza cele trei fabrici de bere din Buzău, Brașov și Timișoara, precum și activitățile operaționale de producție ale companiei.

Servicii

Specialiștii în securitatea datelor de la IXODRON, o companie 100% românească, recomandă soluțiile Acronis pentru backup și protecția datelor. IXODRON este partener autorizat Acronis cu proiecte implementate în mediul public și privat. Acronis deține o soluție unică de protecție a datelor și securitate cibernetică, bazată pe tehnologia AI. Adăugând și protecția anti-malware și managementul dispozitivelor, Acronis ajută Departamentele IT să ofere prevenție, detecție, răspuns și investigare într-un mod eficient și sigur.

Analize

În luna octombrie 2021, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 56 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. În luna octombrie 2021, retailerii care au inaugurat magazine sunt: Lidl, METRO (LaDoiPași), Profi, Mega Image și Carrefour.

Evenimente

Peste 6.000 de companii sunt așteptate să participe la ediția aniversară de 10 ani, GoTech World 2021, cel mai mare eveniment de business din domeniul IT&Digital din Europa Centrală și de Est, ce va avea loc anul acesta pe 10 și 11 noiembrie, online, pe platforma MyConnector.ro.

Gala Premiilor eCommerce a ajuns la ediția cu numărul 16 și, ca în fiecare an, a premiat excelența în e-commerce pe plan local. 68 de magazine online s-au înscris anul acesta în Competiția GPeC, iar în data de 2 noiembrie 2021 au fost desemnate câștigătoarele. Gala Premiilor eCommerce 2021 s-a desfășurat în cadrul GPeC SUMMIT, ediția de 16 ani. Evenimentul a avut loc în zilele de 1 și 2 noiembrie și a reunit peste 30 de speakeri de top români și internaționali care au furnizat un total de peste 50 de ore de conținut practic pentru toți cei interesați de E-Commerce și Digital Marketing.

News from Romania

Romanian FMCG Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian FMCG Retail Market and FMCG industry, in October 2021, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche. O sinteza a principalelor știri din luna octombrie 2021.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *