Sinteza săptămânii 16 – 20 martie 2015

Recomandare retail-FMCG.ro: Cea de-a doua ediţie a Retail Revolution, un eveniment dedicat retailului FMCG, va avea loc pe 2 aprilie 2015 la Hotel Howard Johnson din Bucureşti.

Retail

În perioada 19-25 martie, în intervalul 8:00-22:00, producătorii locali sunt așteptați la standurile speciale amplasate la intrarea hipermarketurilor Carrefour din toată ţara pentru a afla direct de la specialiștii Carrefour cum pot deveni furnizori ai lanțului de magazine.

PROFI Iasi IndependenteiPROFI se extinde în mediul virtual, inaugurând o aplicaţie pentru telefonul mobil, şi totodată în teritoriu, deschizând încă două magazine, la Iaşi şi Timişoara. Reţeaua PROFI ajunge la un număr de 286 de unităţi.

Carrefour România își relochează sediul în Green Court, zona Floreasca – Barbu Văcărescu, în Nordul Bucureştiului. Un magazin Carrefour Market va fi deschis în clădirea de birouri.

Lidl România a lansat platforma online www.bucatarialidl.ro care își propune să devină un loc de inspiraţie deopotrivă pentru cei experimentaţi și pentru cei care își doresc să înveţe să pregătească reţete delicioase la preţuri avantajoase.

Sâmbătă, 21 martie, la ora 12:00, pe Kanal D, va avea loc premiera emisiunii Arena Bucătarilor, un creative cooking show susținut de Selgros România.

FMCG

Harta cu cele mai populare branduri de bere din fiecare ţară, criteriul principal fiind cota de piaţă din ultimul an în care au fost disponibile date.

Oreo și-a creat propriul eveniment legat de eclipsa parțială de soare din data de 20 martie 2015.

Studii

Studiile GfK care monitorizează consumul casnic arată o creștere în valoare cu 2% a coșului de cumpărături pentru produsele FMCG în 2014 față de 2013. Această creștere a avut ca principal pilon de susținere frecvența de cumpărare mai ridicată.

Analize

România a înregistrat, anul trecut, un excedent de 514,3 milioane de euro în comerţul cu produse agroalimentare, în creştere cu aproape cu 60% faţă de soldul pozitiv de 324,9 milioane de euro obţinut la finele lui 2013.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,081 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Sinteza saptamanii » Sinteza săptămânii 16 – 20 martie 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: