Sinteza săptămânii 25 – 29 august

PREMIUM:

Free Article: 19 ani de comerţ modern în România. Primele magazine ale retailului modern din România (poze de colecție).

Piața de retail online din România. Ce îi reține pe retaileri să facă pasul către online? Focus pe retailerii alimentari.

Lansări produse: MEGGLE lansează pe piața din România untul amestec Alpinesse (P)

E-commerce

Mega Image face o mişcare aşteptată de majoritatea specialiştilor din retail şi intră în forţă în zona de e-commerce prin parteneriatul cu cel mai mare jucător al comerţului online din România, eMAG. Serviciul presupune atât comenzi cu livrare la domiciliu – oriunde în ţară – cât şi în sistem Drive, adică cu ridicare din magazine.

Retail

PROFI Constanta Piata Galati 1 img116Carrefour România va inaugura pe 4 septembrie 2014 cel de-al 26-lea hipermarket al reţelei. Carrefour Vulcan va fi deschis în Bucureşti, în noul Centru Comercial Vulcan Value Center, din Strada Mihail Sebastian, nr 88, sector 5, pe platforma fostei uzine Vulcan. Carrefour Vulcan este cel de-al 9-lea hipermarket Carrefour din Bucureşti.

PROFI a inaugurat două magazine, unul la Ocna Mureş, un nou oraş pe harta PROFI, şi altul la Constanţa, reţeaua extinzându-se astfel la 244 de unităţi.

Rewe România a deschis un nou magazin Penny Market în Bucureşti, pe Bulevardul Theodor Pallady, reţeaua sa din România ajungând la un total de 151 de unităţi.

Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea pe data de 28 august a unui magazin nou construit, reţeaua sa din România însumând în prezent 178 de magazine.

Kaufland România a deschis un magazin în oraşul Gherla, Judeţul Cluj, pe strada Haşdăţii, Nr 1. Noul magazin este cea de-a 95-a unitate a reţelei Kaufland din România.

Carrefour a deschis primul său supermarket “Market” din orașul Târgu Jiu, ridicând numărul total de magazine în acest format la 80.

Mega Image deschide trei magazine Shop&Go, în București, iar reţeaua din România ajunge să numere 335 de unităţi.

Selgros Cash&Carry România lansează oferta de produse pentru începerea şcolii, Back to School. Coşul mediu este între 350 şi 400 lei, în timp ce coşul minim se ridică la 190 de lei.

FMCG

Consiliul Concurenţei a anunţat printr-un comunicat că a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care Agrana Zucker GmbH a preluat activele companiilor SC Zahărul Liești SA şi SC Lemarco Cristal SRL.

Studii

Creșterea economiei românești din ultimele 18 luni a rămas fără impact asupra consumatorilor. Indicele climatului de consum GfK pentru UE (28 țări) – rezultatele sondajului GfK Climatul de consum Europa.

Evenimente

Cea de-a 4-a ediţie a TeCOMM, un eveniment internaţional dedicat comerţului electronic, va avea loc la Cluj-Napoca între 30-31 octombrie, iar pe 6 noiembrie, la Iaşi, va avea loc prima ediţie.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Sinteza saptamanii » Sinteza săptămânii 25 – 29 august

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: