Sinteza saptamanii 20-24 decembrie

Cum era de asteptat, saptamana premergatoare Craciunului, 20-24 decembrie, a fost una destul de linistita in care nu s-au mai intamplat prea multe lucruri.

Pe plan intern, Carrefour ne prezinta programul magazinelor sale in perioada Sarbatorilor de Iarna iar Producatorul berii Ursus in Romania, Ursus Breweries, anunta ca va construi o fabrica mai mica in Cluj, in locul celei recent inchise.

Aceasta saptamana a mai adus cateva deschideri de magazine: Metro a deschis pe 23decembrie 2010 un nou magazin Metro Cash & Carry in Romania, la Braila, magazin situat in centrul orasului, fapt ce marcheaza o premiera pentru acest gen de retea; Carrefour a deschis la Bucuresti Carrefour Market Huedin, al 32-lea supermarket din tara; Angst, reteaua autohtona cu magazine deschise predominant in Bucuresti, a inaugurat in aceasta saptamana doua noi magazine, tot in Bucuresti.

Pe plan extern, iese la iveala scandalul legat de Compania Dannon, filiala nord-americana a concernului francez Danone, prin care acesta a exagerat beneficiile aduse de doua din produsele sale, in reclamele radio, TV sau online, scandal soldat cu o amenda de 21 de miloane de dolari pe care Dannon trebuie s-o plateasca.

Unilever isi continua campania de achizitii prin preluarea Companiei Alberto Culver pentru suma de 3,7 miliarde de dolari.

Tot in aceasta perioada s-au dezvaluit discutiile dintre companiile Arla Foods si Hansa Milch privind fuzionarea celor doua si intentiile companiei braziliene JBS SA de a prelua compania americana Sara LeeCorp.

Tesco isi consolideaza pozitia in Cehia prin achizitia retelei locale de magazine tip convenience, Zabka.

Aceasta este ultima sinteza, dar si ultimul articol de pe retail-FMCG.ro pe anul 2010.

Redactia revistei online retail-FMCG.ro va doreste Sarbatori Fericite si LA MULTI ANI !

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *