Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 8 – 12 februarie 2021

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG), în sinteza săptămânii 8 – 12 februarie 2021.

De ce să te promovezi pe retail-FMCG.ro? Cine se poate promova pe retail-FMCG.ro? Tipuri de promovare disponibile. Detalii

Cere o ofertă pentru promovarea B2B la adresa

revista@retail-fmcg.ro!

Retail

Profi a deschis simultan, pe 11 februarie 2021, în Timișoara, primele două magazine pilot ProfiGo, combinând funcționalitățile magazinului de proximitate cu cele ale unuia de convenience.

Astfel, cu aceste remodelări, Profi își confirmă prioritatea pentru acest an de a se dezvolta pe două direcții – urban și rural, în trei formate de magazine – supermarket, proximity (convenience) și only local store, cu patru bannere de retail – Profi Supermarket, Profi City, ProfiGo și Profi Loco.

cora România, parte a grupului franco-belgian Louis Delhaize, propune consumatorilor un concept nou, magazinele cora Urban, care îmbină proximitatea cu online-ul, oferind acces la peste 40.000 de produse din cora.ro și peste 1.000 de produse la raft, pentru cumpărături de ultimă oră în drum spre casă. Anul acesta, cora urmează să mai deschidă și alte magazine în acest format.

Lidl a inaugurat un nou magazin în București, pe data de 11 februarie 2021. Magazinul, a 37-a unitate din capitală, este situat pe Bulevardul Lacul Tei, Nr. 69 A, sector 2, București. Odată cu inaugurarea magazinului, se creează peste 25 de locuri de muncă.

De asemenea, retailerul, împreună cu specialiști din domeniul agriculturii și din cel alimentar, a dezvoltat primul standard agricol pentru protejarea și conservarea biodiversității în producția convențională de fructe și legume.

Consiliul de Supraveghere al grupului german METRO a votat în unanimitate, după o analiză temeinică, numirea lui Steffen Greubel în funcția de CEO. Acesta îl succede pe Olaf Koch, care a părăsit compania pe 31 decembrie 2020.

De la începutul acestui an, OMV Petrom și Auchan Retail România au mai inaugurat încă opt noi magazine de proximitate MyAuchan în Stațiile Petrom, până în prezent fiind reamenajate 33 de unități.

De asemenea, Auchan a anunțat extinderea la nivel național a colaborării cu platforma de comenzi și livrări rapide foodpanda. Astfel, foodpanda livrează în maximum 60 de minute la domiciliul clienților comenzile de produse din toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din țară.

FMCG

Inspirată de „Chromatica”, albumul de succes din 2020, și realizată în colaborare cu superstarul mondial și filantrop Lady Gaga, noua ediție limitată OREO este disponibilă în magazinele din România.

PARSA Beauty, liderul european și cea mai apreciată marcă germană de accesorii de machiaj, accesorii pentru păr și produse de îngrijire personală, se implică responsabil pentru a spijini misiunea globală de salvare și protejare a planetei.

Enigma Trading 2000, unul dintre principalii jucători din piața produselor de menaj din România și unul dintre furnizorii de top din această categorie pentru mărcile private din retail, se concentrează în acest an și pe dezvoltarea canalelor de Food Service și Traditional Trade.

Servicii

Platforma Comarket, marketplace B2B adresat industriei ospitalității românești, își continuă creșterea accelerată în anul 2021 și susține producătorii locali prin implicarea în „Harta Producătorilor Locali”, proiect inițiat de doi tineri studenți români, Andrei-Leonard Ilie și Mihail Feraru.

Studii

Reveal Marketing Research a derulat un studiu privind consumul produselor lactate în rândul românilor: de la comportament la loialitate și produse preferate.

Evenimente

Agenția Italiană de Comerț Exterior invită buyerii români din retail & FMCG la ediția online a târgului internațional MARCA by BolognaFiere 2021 – Digital Session, dedicat private label, organizat de compania italiană BolognaFiere, în colaborare cu Associazione della Distribuzione Moderna – ADM.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *