Retail & FMCG – sinteza săptămânii 1 – 5 iunie 2020

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG), în sinteza săptămânii 1 – 5 iunie 2020.


De ce să te promovezi pe retail-FMCG.ro, mai ales în contextul actual ? Cine se poate promova pe retail-FMCG.ro? Tipuri de promovare disponibile. Detalii

Cere o ofertă pentru promovarea B2B la adresa revista@retail-fmcg.ro!


Start up-ul românesc First Printex Solutions a lansat primele măști reutilizabile din textil cu filtru de protecție de unică folosință, sub brandul Măscuța Veselă, produse dedicate întregii familii, certificate internațional OEKO-TEX Standars 100.

retailRetail

Lidl a continuat investițiile în România prin inaugurarea primului său magazin din localitatea Domnești, județul Ilfov, pe data de 4 iunie 2020.

Credit foto: Shutterstock

Lidl aderă, la nivel internațional, la United Nations Global CompactRetailerul este membru UN Global Compact încă de la începutul anului 2018, strategia de sustenabilitate a companiei susținând Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale Națiunilor Unite.

Credit foto: Shutterstock

FMCG

Granini încurajează un stil de viață sănătos, prin lansarea unei noi game de produs. Noul granini® Light’n Clear are un conținut scăzut de zahăr, sub 5 grame pe 100 ml și doar 19 kcal/100 ml.

Bergenbier S.A., parte a Molson Coors Beverage Company, a lansat primul Raport local de Sustenabilitate al companiei, ce detaliază activitatea noastră din 2019, urmărind țelurile globale Our Beer Print 2025 de a contribui la protecția oamenilor, a mediului înconjurător și a comunităților în care suntem prezenți.

Food Service și retail food service

foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, a reacționat rapid noului context în care platforma Uber Eats și-a încetat operațiunile pe piața locală.

Preparatele din meniul Hard Rock Cafe pot fi savurate nu doar pe terasă, ci și de acasă sau de la birou, în premieră, prin intermediul serviciului de livrare la domiciliu Tazz by eMAG.

KFC România a lansat într-un mod complet inedit noul serial #pebune –  The CROPPERS, a patra producție marcă proprie din cadrul platformei-concept Social Entertainment Channel.

Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, a deschis cel de-al 85-lea restaurant în București, la Piața Progresul.

Mega Image a completat experiența la cumpărături în Concept Store Băneasa cu zone noi: coffee shop Manufaktura, integrat în Casual Bistro, cu cafea de specialitate servită to-go și o zonă cu o selecție de praline și ciocolată Venchi.

E-commerce

Pe data de 9 iunie 2020, începând cu ora 14.00, va avea loc expo-conferința online Retail and e-Commerce in a new impactful era, un eveniment ce face parte din seria Virtualized, primul concept de expo-conferințe online din România organizate pe propria platformă software, lansat de UNIVERSUM.

Analize

În luna aprilie 2020, ritmul deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România a crescut din nou, după ce în primele 4 luni ale anului acesta a încetinit, mai ales pe fondul extinderii pandemiei de COVID-19. Astfel, în luna aprilie 2020, au fost deschise, în total, 42 de magazine, în acest calcul intrând doar deschiderile de magazine comunicate oficial. Retailerii care au inaugurat magazine în luna mai 2020 sunt: PROFI, Mega Image, Lidl, Carrefour și Kaufland.

Studii

După o perioadă cu un nivel ridicat de furie (60% în aprilie 2020), scăderea incidenței acestei stări, alături de cea de energie/optimism este firească, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research.

News from Romania

Romanian Grocery Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian Grocery Retail Market and FMCG industry, in May 2020, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche.

Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *