Sinteza săptămânii 1 – 5 septembrie

Evenimente

A 16-a ediţie a Business Days va reveni la Iaşi după doi ani, în perioada 1-2 octombrie. Desfăşurat în cadrul Centrului de Evenimente din incinta complexului Palas Mall, Iaşi Business Days va reuni, ca în cazul ediţiilor de până acum, un număr de aproximativ 1.000 de antreprenori, middle şi top manageri, profesionişti şi specialişti din diverse arii de business.

retail

MAR-9427Selgros Cash&Carry România relansează magazinele din Băneasa şi Berceni cu un nou concept. Investiţia totală de 6 mil. EUR a presupus trecerea de la modelul de culoare paralele, la modelul de „mini-pieţe” în interiorul magazinului, transformarea funcţională a zonelor principale, îmbunătăţirea sortimentaţie şi un nou design atrăgător.

Grupul Carrefour anunţă deschiderea celui de-al 26-lea hipermarket Carrefour din țară, Carrefour Vulcan, în cadrul celui mai nou centru comercial din București, Vulcan Value Center.

Carrefour deschide cel de-al doilea supermarket Market din orașul Drobeta Turnu Severin, ridicând numărul total de magazine în acest format la 80.

Grupul Carrefour România anunță intrarea în rețelele Express și Contact a 4 magazine de proximitate în franciză, în județul Bistrița Năsăud: Express Alma Florilor, Express Alma Andrei Mureșanu, Express Alma Împăratul Traian, în orașul Bistrița și Contact Alma Lechința în comuna Lechința.

Discounterul Lidl a inaugurat  la Craiova un magazin nou construit, reţeaua sa din România însumând în prezent 179 de magazine.

Mega Image deschide trei noi magazine: două magazine Shop&Go în Bucureşti şi un magazin Shop&Go în Constanţa, reţeaua ajungând la un număr de 342 de unităţi.

FMCG

Floriol, lider în inovație pe piața de ulei îmbuteliat, îşi completează portofoliul de produse cu un nou sortiment, Floriol Vitality, un amestec de uleiuri rafinate de rapiță, germeni de porumb și floarea-soarelui. Deasemenea, începând din această lună, întreaga gamă Floriol beneficiază atât de o nouă campanie de comunicare, cât şi de o nouă identitate vizuală.

Farmec lansează Gerovital H3 MEN, o gamă completă de îngrijire pentru bărbați care include produse pentru îngrijirea feței și a corpului, șampoane, gel de păr, deodorante, produse pentru și după bărbierit.

“Peste două treimi din recolta de grâu este bună pentru panificație, chiar dacă ploile au diminuat nu numai calitatea ci si producția din acest an”, a declarat președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu.

Producătorul danez de jucării Lego a trecut în faţa rivalului american Mattel, producătorul păpuşilor Barbie, devenind cel mai mare producător mondial de jucării datorită creşterii vânzărilor sale în urma filmului Lego Movie.

Produsele importate din Republica Moldova beneficiază de exceptare de taxe vamale începând cu data de 1 septembrie 2014, ca urmare a Acordului de asociere încheiat între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, precizează un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor.

Studii

Cei mai mulți români optează pentru cumpărături online efectuate o dată la 3 luni (26%). Deopotrivă bărbați și femei, majoritatea au vârsta cuprinsă între 40-60 de ani și un nivel de educație și statut social ridicat, conform studiului efectuat de către Exact Cercetare și Consultanță.

Creşterea medie a salariilor din mediul privat a fost de 4,1% în 2014, cele mai mari majorări fiind înregistrate în sectorul de IT&C, potrivit ediţiei din acest an a studiului salarial şi de beneficii PayWell România, realizat de compania de consultanţă PriceWaterhouseCoopers (PwC).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *