Sinteza săptămânii 22 – 26 octombrie

Intern:

Cramele Halewood, Furnizor al Casei Regale a României, sărbătoresc 120 de ani de la fondarea Pivniţelor Rhein & CIE Azuga.

Compania Angst a fost prezentă în perioada 21-25 octombrie 2012, la Târgul Internaţional pentru produse alimentare “SIAL – Paris 2012”.

Pentru a răspunde nevoilor consumatorilor în materie de îngrijire orală, relevate și în cadrul studiului efectuat, Farmec Cluj-Napoca a dezvoltat noua gamă Aslamed.

Poiana îşi răsplăteşte consumatorii prin lansarea unui nou mix unic de ingrediente: o combinaţie surprinzătoare dintre dulce şi ingrediente sărate în două noi sortimente.

Începând cu luna octombrie 2012, Presage comunică pentru Hutton, principalul producător de paste făinoase din Ardeal și unul dintre jucătorii cu capital integral românesc de pe piața de profil.
Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea pe data de 25 octombrie a unui magazin nou construit, reţeaua sa din România însumând în prezent 149 magazine.  Noua unitate se deschide în Iaşi, pe Bd. Chimiei nr. 2A.
Mega Image a lansat săptămâna aceasta cinci noi centre de reciclare destinate colectarii recipientelor de tip PET şi a dozelelor de aluminiu în magazinele: Mega Image Banu Manta, Mega Image Mihai Eminescu, Mega Image Jolie Ville, Mega Image Corbeanca, Mega Image Pod Băneasa.
real,- Hypermarket Romania continuă seria acţiunilor plasate sub egida programului „Produceţi româneşte, Vindem româneşte” cu organizarea la Braşov a primului forum dedicat producătorilor agricoli locali  din centrul ţării.
După cele şapte etape regionale, cei mai talentaţi Chefi din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj, Braşov, Timişoara şi Constanţa se vor întrece în reţete culinare în finala competiției pentru a castiga unul dintre cele trei premii oferite de METRO România

GfK România a derulat un studiu pentru a verifica câți dintre români cunosc activitatea de Mystery Shopping.

Cifra de afaceri înregistrată de Grupul de firme Agricola Bacău după primele 9 luni ale anului 2012 a fost de 423,331 milioane lei, cu 8% mai mult faţă de cifra de afaceri înregistrată în perioada similară a anului 2011 (392 mil. lei).

Mega Image a deschis vineri, 26 Octombrie, trei noi magazine: un Mega Image şi două Shop&Go.

Kaufland a deschis pe 25 octombrie 2012, un nou magazin în Năvodari.

Profi va deschide patru noi magazine până la începutul lunii noiembrie.

Internațional:

Grupul german Rewe a dezvăluit planurile viitoare pentru extinderea lanțului de magazine Billa. Astfel, retailerul intenționează să deschidă până la sfârșitul anului curent între 8-10 magazine în Ucraina și 13 în România.

În anul fiscal 2012, compania germană dm a înregistrat o creștere a vânzărilor de 6,87 miliarde de euro înainte de taxe, față de 6,2 miliarde de euro în anul 2011.

În cel de-al treilea trimestru al anului 2012, veniturile companiei Heineken au crescut cu 7,1%, ajungând la 4,974 de milioane de euro.

Conform Planet Retail, compania franceză Carrefour se află în discuții cu retailerul japonez AEON pentru a vinde operațiunile din Malaezia.

Premium:

În exclusivitate pentru secțiunea premium a revistei noastre am stat de vorbă cu doamna Camelia Popescu și am aprofundat subiectele dezbătute în cadrul conferinței Promotions 360.

Continuăm seria interviurilor având ca subiect piața produsele Bio din România cu Valentina Popescu, Manager Categorie la real,- Hypermarket Romania.

Despre felul în care a îmbrățișat unul dintre retailerii cei mai importanți de la noi din țară apariția pe piața din România a produselor Bio, am vorbit cu Andreea MihaiDirector Marketing Carrefour România.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *