Sinteza săptămânii 16 – 20 februarie 2015

Retail

Penny Market a redeschis magazinul Penny Market Luică din București sub un nou format, îmbunătățit şi adaptat nevoilor consumatorului urban. Cumpărătorii vor găsi aici sortimente noi, un design simplificat și modern, dar și zone largi dedicate produselor proaspete, vinurilor și articolelor vrac.

www.Carrefour-Online.ro introduce o nouă opțiune de plată în RATE 0% DOBÂNDĂ online prin cardurile Carrefour MasterCard, facilitate disponibilă la cumpărăturile online efectuate până la data de 31 martie 2015, pentru comenzile cu livrare în București și în localitățile limitrofe.

Carrefour România a deschis un nou supermarket Market în București, ridicând numărul total de magazine în acest format la 92.

FMCG

FMCG prodBonduelle România îşi diversifică categoria de produse congelate, lansând oficial Bonduelle Vapeur, o gamă nouă de legume congelate, pregătite după un proces special: gătite la aburi și imediat congelate.

Credit foto: Shutterstock

amb Wine Company, parte a consorţiului austriac amb Holding, raportează venituri de 3 mil lei în 2014, în creştere cu 70% faţă de 2013, şi finalizarea investiţiei în tehnologie şi infrastructură la Crama Liliac Transilvania.

Miliardarul Michele Ferrero, care a devenit cel mai bogat om din Italia graţie companiei construite în jurul popularei creme de ciocolată Nutella, a decedat la vârsta de 89 de ani.

Înrăutăţirea perspectivelor economiei mondiale înseamnă că populaţia va căuta să-şi diminueze cheltuielile, iar analiştii de la Rabobank International prognozează că, în 2015, cererea mondială de cacao va înregistra cea mai redusă creştere din ultimii şase ani.

Jacobs, marca numărul 1 de cafea din România, își invită consumatorii la joacă prin noua sa campanie, “Joacă-te cu Jacobs”. Iubitorii cafelei sunt provocați să își redescopere cafeaua preferată de zi cu zi și să încerce gusturi deosebite, cu ajutorul rețetelor inovatoare propuse de Jacobs.

Stiri externe din industria mondială de FMCG si rezultate financiare: Nestle, Coca-Cola HBC şi PepsiCo.

Financiar

Proiectele de modificare pentru Codul Fiscal şi Codul de procedură Fiscală: Scăderea TVA, eliminarea impozitului pe dividente și reducerea cotei unice de impozitare.

După anunţarea proiectului care prevede diminuarea TVA-ului de la 24% la 20%, începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 18%, începând cu 1 ianuarie 2018, accizele la carburanţi bere şi vinuri spumoase vor fi reduse, iar acciza la cafea va fi eliminată, potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat ieri de Ministerul Finanţelor Publice.

Comercianţii care au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale vor fi obligaţi, începând din data de 1 martie, să afişeze lângă aparatul de marcat, sau pe prima pagină a meniului în cazul restaurantelor, un anunţ tip transmis de Finanţe, cu obligaţia clientului de a solicita bon fiscal şi drepturile acestuia în cazul în care comerciantul refuză.

Studii

Numărul de carduri bancare emise în România a crescut cu 3,26 milioane în ultimul an, la 45,9 milioane la finalul anului trecut, dar, dintre acestea, doar puţin peste 11 milioane sunt active, în scădere cu aproape 300.000 faţă de finalul lunii decembrie 2013.

Circa 87% dintre românii din mediul urban intenţionează să ofere cadouri cu ocazia sărbătorilor primăverii, majoritatea (89%) flori, mărţişoare (86%) şi dulciuri (71%), conform unui studiu CAWI-Bus realizat de Exact Cercetare și Consultanță.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *