Next_Capitall

Sinteza săptămânii 27 – 31 august 2015

Articol PREMIUM: Perspective în piața de produse ready meal din România

Revista BricoRetail.ro dedică evenimentul de bricolaj BUYER POINT INTERNATIONAL şi retailerilor FMCG, eveniment care se va desfăşura la Bucureşti, în data de 24 noiembrie 2015, la Hotel Intercontinental, locul de întâlnire al ofertei producătorilor italieni cu achiziţia din România.

Retail

Grocery cart34Jucătorii străini din retail au făcut infuzii de capital în reţelele locale în valoare de 102,9 milioane euro, în primele şase luni ale acestui an, cu 19% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, când însumau 86,6 milioane euro.

Credit foto: Shutterstock

MOL România intră pe segmentul de retail convenience inaugurând lângă Ploiești, la Blejoi, prima benzinărie din cadrul proiectului pilot de introducere a conceptului Fresh Corner.

PROFI încheie luna iulie cu patru noi deschideri, pătrunzând totodată în două noi localităţi: Anina (judetul Caraş-Severin) şi Aghiresu Fabrici (Judetul Cluj), iar reţeaua sa naţională ajunge la 324 de magazine.

REWE România a deschis un magazin PENNY MARKET în localitatea Corbeanca, judeţul Ilfov, și ajunge la o rețea de 166 de unități la nivel național.

Profitul retailerului francez Carrefour, al doilea retailer mondial după Wal Mart, a urcat cu 1,3% în primul semestru din acest an, datorită redresării situaţiei economice din Europa şi a creşterii vânzărilor în Franţa pentru al treilea an consecutiv.

AFI Palace Cotroceni este primul centru comercial din România care implementează o soluție permanentă bazată pe beaconi,  prin intermediul ZONIZ, o platformă de mobile proximity marketing inovatoare destinată spațiilor și rețelelor comerciale de orice fel.

Retailerul Mega Image a deschis alte două magazine în București – un magazin Shop&Go şi un magazin Mega Image – reţeaua sa ajungând să numere 429 de unitati.

În primele trei luni (1 aprilie-30 iunie 2015) de desfășurare a programului de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi – Reciclează și te recompensăm! – au fost colectate 130.249 unități, reprezentând aproximativ 3 tone de baterii uzate.

Analize

Românii au efectuat 1,2 milioane de tranzacţii online cu cardul prin Netopia mobilPay, în primul semestru din 2015, în creştere cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reducerea TVA la 9% la produsele alimentare a adus la buget 900 de milioane de lei în luna iunie. Ce produse au făcut obiectul reducerii TVA de la 24%, la 9%?

FMCG

Începând cu 1 august 2015, Adrian Pascu preia poziția de Director General Danone pentru divizia de lactate Europa de Sud Est, înlocuindu-l pe Dieter Schulz, al cărui mandat de trei ani se încheie și care va prelua noi responsabilități în cadrul Grupului.

Vara aceasta, Heineken invită consumatorii să devină City Insiders și să-i încurajeze, la rândul lor, și pe ceilalți să descopere orașul, cu cele mai ascunse locuri ale sale, ca parte a ediției de anul acesta a campaniei Open Your City.

Peroni Nastro Azzurro, berea italiană super premium numărul unu în lume, anunţă un nou proiect de mare amploare prin care îşi propune să aducă în atenţia publicului designul, cinematografia, fotografia şi cucina italiană, ca forme de expresie pentru arta ospitalităţii: Casa di Peroni.

Pentru a preveni deficiențele nutriționale din primii doi ani de viață, Nestlé lansează cerealele Fier+, care ajută la dezvoltarea cognitivă a celor mici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Sinteza saptamanii » Sinteza săptămânii 27 – 31 august 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: