Sinteza săptămânii 25 – 29 aprilie

Intern

În această săptămână a debuat, în magazinul METRO Băneasa, concursul de artă culinară METRO Chef, ediţia 2011, organizat de Metro Cash & Carry România.

Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat cu amendă totală de 16,7 milioane lei (echivalentul a aproximativ 4 milioane euro) companiile SC Interfruct SRL, SC Albinuţa Shops SRL şi SC Profi Rom Food SRL pentru fixarea preţurilor de vânzare cu amănuntul a legumelor şi fructelor. Profi Rom Food a răspuns acestei decizii printr-un comunicat oficial.

În primul trimestru al anului 2011, Grupul de firme Agricola Bacău a înregistrat o cifră de afaceri estimată la aproximativ 104,850 mil. lei, cu 10% mai mult faţă de cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru al anului 2010.

Cramele Halewood au câştigat o nouă medalie de aur. De data aceasta vinul medaliat este Prahova Valley Reserve Pinot Noir 2009 şi a fost premiat la renumitul concurs „Wine Excellence Awards Canada 2011”.

După demararea cursei naţionale de înscriere pentru acordarea titlului de Capitala Verde a României pentru anul 2010, Umbrela Verde anunţă primul eveniment al anului care va avea loc în Braşov, oraşul care a primit această titulatură pe care o va purta pe tot parcursul anului 2011.

Internaţional

Retailerul austriac Spar va schimba structura companiei de la 1 mai 2011. Noua companie Spar Holding AG, cu sediul în Salzburg, va servi drept un holding pentru Spar (Austria), în Austria, şi pentru operaţiunile retailerului de peste hotare.

Carrefour anunță primii pași ai implementării în Europa a noului concept de magazin Carrefour Planet.

Retailerul britanic Tesco intenţionează să deschidă în acet an 6 noi hipermarketuri Tesco în Malaezia, cu investiţii ce se vor ridica la cel puţin 153 milioane USD.

Groupul Lactalis, producătorul francez de lactate, a anunţat că a lansat o ofertă de 3.4 mliarde de euro pentru  a achiziţiona şi restul acţiunilor companiei Parmalat, cel mai mare producător italian de lactate şi una din marcile cele mai cunoscute.

Compania Coca-Cola a anunţat rezultatele pe primul trimestru din 2011, cu o creştere a vânzărilor la nivel mondial de 6% faţă de aceeasi perioada a anului anterior. Profitul net a crescut cu 18% în primul trimestru din acest an, ajungând la valoarea de 1,9 miliarde de dolari.

 

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *