Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 01 – 05 octombrie 2018

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 01 – 05 octombrie 2018.


retailArena 2018, evenimentul omnichannel dedicat industriei de retail, va avea loc în acest an pe 24 și 25 octombrie, la Sheraton București. Profită acum de oferta 1+1 GRATUIT!


Retail magazineRetail

După o vară mai secetoasă din punct de vedere al magazine noi, în luna septembrie 2018, piața de retail alimentar din România și-a reluat expansiunea accelerată, lună în care au fost deschise, în total, 33 de magazine.

Credit foto: Shutterstock

Carrefour România a anunțat că magazinul său din centrul comercial Liberty Center din București s-a închis pe data de 8 septembrie, iar în același spațiu Auchan Retail România va deschide un supermarket.

Cel de-al 10-lea magazin Supeco, reţea aparţinând Carrefour România, s-a deschis la Baia Mare pe 4 octombrie 2018. Noul magazin este situat pe strada Gării nr. 2A , pe locul unui fost magazin Carrefour Express.

Retailerul german de tip discount Lidl își va începe operațiunile în Serbia pe data de 11 octombrie 2018 prin deschiderea a 16 magazine în 12 orașe din întreaga țară.

În perioada 3 – 23 octombrie 2018, hipermarketurile Auchan iși așteaptă clienții într-o atmosferă de sărbătoare și cu o multitudine de surprize, cu ocazia aniversării a 12 ani de prezență pe piața din România.

Grupul de retail Ahold Delhaize, operatorul rețelei de magazine Mega Image din România, a anunțat că Wouter Kolk va prelua cu 3 luni mai devreme funcția de CEO Ahold Delhaize Europe și Indonezia.

Magazinul Kaufland din București, str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144, este primul magazin din România al unui retailer, în care se materializează o strategie anti-plastic.

Carrefour România a doborât recordul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru secțiunea „Longest line of pie slices” (cea mai mare plăcintă cu mere din lume), cu o plăcintă care măsoară o lungime de 2.371,20 de metri. Preparatul a fost realizat de către experții brutari ai Carrefour România, din mere românești proaspete și gustoase, direct de la producătorii locali.

FMCG

Kinder aniversează 50 de ani de existență în întreaga lume și organizează o petrecere aniversară pe data de 14 octombrie, începând cu ora 14:00, în Piața Universității.

Unilever a anunțat numirea în funcție a lui Cristian Ungureanu pe poziția de Director Financiar în cadrul Unilever South Central Europe, în locul lui  Jordi Aixandri, începând cu 1 octombrie.

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a livrat o nouă hală de 8.000 m² în CTPark Cluj ll către Ursus Breweries.

Servicii

Dunapack Rambox, filiala locală a diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul austriac de firme Prinzhorn Group, anunță începerea lucrărilor de construcție pentru noua fabrică de ambalaje de carton ondulat din Bolintin-Deal.

Studii

Conform studiului „Evoluția afacerilor din România în 2018” lansat de Valoria, 75% dintre companii, față de 84% la începutul anului, spun că vor avea o cifră de afaceri în creștere în acest an.

News from Romania

Romanian Grocery Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian Grocery Retail Market, in September 2018, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B online publication in Romania from retail & FMCG niche.


Puteți citi și cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter, in english.


Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 01 – 05 octombrie 2018

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: