Retail & FMCG – sinteza săptămânii 8 – 12 aprilie 2019

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG), în sinteza săptămânii 8– 12 aprilie 2019.


retail-FMCG.ro, platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile care se adresează acestei nișe. Detalii


Eveniment dedicat serviciilor pentru retail –  EXPO SHOP 2019

În perioada 9 – 11 octombrie 2019, va avea loc evenimentul tip expo & conference EXPO SHOP 2019, a doua ediție a singurei expoziții din România dedicate serviciilor pentru retail, un eveniment B2B organizat de Euroexpo şi Romexpo, în parteneriat cu publicația retail-FMCG.ro.

retailRetail

Kaufland a lansat marca proprie Countryside, prima sa gamă cu peste 300 de articole de grădinărit, amenajări exterioare, dar și produse de camping și relaxare în natură.

Credit foto: Shutterstock

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a anunțat o nouă premieră – lansarea revistei proprii – Gerovital Magazine, începând cu luna aprilie.

Lidl continuă investițiile în România prin deschiderea unui magazin în Jimbolia, județul Timiș, pe data de 18 aprilie 2019.

La finalul lunii februarie 2019, brandul 100% romănesc CUPIO, unul dintre cele mai reprezentative branduri de pe piața cosmeticelor profesionale și a produselor de makeup, a deschis un magazin în Centrul Comercial ParkLake din București.

FMCG

Inspirată din răcoarea naturii, Bergenbier a dat startul plantărilor a încă 50.000 de brazi în trei zone montane din România, alături de Asociaţia EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

Oti Group, compania românească specializată pe piaţa consumabilelor de curăţenie, articolelor de menaj şi produselor de unică folosinţă, a introdus produse noi în oferta sa, bifând atât componenta de inovație, prin gama SMART CLEANING, cât și pe cea ecologică, prin gama de produse biodegradabile și compostabile, Oti Green.

Kinder Chocolate a lansat o nouă imagine globală, care reprezintă spiritul îndrăzneț și istețimea specifice copiilor de astăzi și care se va regăsi pe mai mult de 500 de milioane de produse din lumea întreagă, făcând cunoscut noul simbol al curiozității în peste 60 de țări.

Începând cu primul trimestru al anului 2019, Kobi Dar a preluat funcția de Președinte al companiei producătoare de bere UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD (URBB), cunoscută publicului larg și ca Tuborg România.

Servicii

Pentru gestionarea numerarului, retailerii dedică resurse semnificative: de la pregătirea startului de casă, sortare, numărare, până la pregătirea numerarului pentru bancă și livrarea datelor importante către sistemele contabile. Câteva soluții pentru gestionarea numerarului de la ROPECO.

Rosehome este un magazin online și ce deține și un showroom cu mii de produse folosite pentru dotarea completă a restaurantelor, barurilor, pub-urilor, cafenelelor și saloanelor de evenimente. În plus, ca furnizor de tacâmuri, compania oferă o imagine de ansamblu asupra pieselor de masă pe care ar trebui să fie cumpărate pentru serviciile hoteliere, de catering sau restaurant.

În data de 29 decembrie 2018, s-a publicat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 (OUG 114) care prevede, printre alte măsuri fiscal-bugetare, și modificări la legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri: reducerea domeniilor în care por fi angajați zilieri și limitarea numărului de zile pentru prestarea activităților.

Analize

În luna martie 2019, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 32 de magazine, în acest calcul intrând doar magazinele deschise și comunicate oficial de către retaileri.

Piața berii din România a înregistrat o creștere de 3% în 2018, ajungând la un volum de 16,6 milioane Hl, a anunțat Asociația Berarii României, care a prezentat evoluția pieței berii pe parcursul anului trecut, în cadrul unei conferințe de presă.

Construcția de automobile și piese auto, industria prelucrătoare, agricultura și software-ul sunt câteva dintre principalele sectoare care vor asigura depășirea pragului de 70 de miliarde de euro pentru export, arată o analiză privind comerțul internațional, prezentată de Moneycorp, una dintre cele mai mari companii specializate în schimburi valutare și plăți internaționale, câștigătoarea din 2019 a premiului Best Money Service Provider în cadrul ceremoniei anuale World Banking Awards din Londra.


Puteți citi și cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter, in english.


Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *