Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 08 – 12 octombrie 2018

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG, în sinteza săptămânii 08 – 12 octombrie 2018.

retailul alimentar retailRetail

Odată cu aniversarea a 15 ani de la deschiderea primului hipermarket din România, cora România lansează o aplicație mobilă ce promite o experiență de shopping complexă, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Credit foto: Shutterstock

Lidl a continuat investițiile în România prin inaugurarea a 2 magazine în Titu, jud. Dâmbovița, și Oltenița, jud. Călărași, pe data de 11 octombrie, rețeaua națională ajungând la 235 de unități.

Mega Image Concept Store Barbu Văcărescu este cel mai avansat Smart Supermarket din România, lansat de către Mega Image, în colaborare cu Vodafone România.

REWE România a continuat planul de extindere și a deschis un nou magazin Penny Market în orașul Ștei, județul Bihor. Astfel, rețeaua națională de magazine ajunge la 227 de unități

Cu ocazia celei de-a 3-a ediții a evenimentului „Ziua Afacerii Tale”, organizat de METRO CASH & CARRY pe data de 9 octombrie 2018 în toate țările în care compania este prezentă, retailerul a construit o platformă special dedicată antreprenorilor care doresc să își promoveze afacerea.

Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți, şi rețeaua de magazine tip discount Penny Market au lansat o campanie prin care încurajează plățile electronice în rândul consumatorilor din România.

Retail Internațional

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, caută proprietăți în Marea Britanie pentru a deschide primele sale magazine Amazon Go din Europa, un concept de magazin fără case de marcat unde clienții pot plăti printr-o aplicație mobilă.

REWE Group, operatorul rețelei de magazine tip discount Penny Market din România, a anunțat că investește, din nou, aproximativ 1,6 miliarde de euro pentru extinderea sau modernizarea rețelei sale de magazine din toate piețele unde grupul de retail este prezent. Acest lucru face ca grupul REWE Group să fie unul dintre cei mai expansivi jucători din sectorul de retail din Germania și Europa.

Mulliez Family Association, proprietara companiei Auchan Retail, l-a numit pe Edgard Bonte în funcția de Președinte al Auchan Retail, după demisia lui Régis Degelcke.

FMCG

Începând cu 1 noiembrie, Anca Ștefan, Digital and Consumer Intelligence Manager L’Oréal România, preia poziția de Chief Digital Officer Rusia și Kazakhstan în cadrul L’Oréal.

Mondelēz International a anunțat un nou angajament de a avea toate ambalajele reciclabile și de a furniza informații de reciclare până în 2025.

Consiliul Concurenței a anunțat că supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Unilever South Central Europe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul preluării companiei Betty Ice.

Studii

România pierde anual 6% din PIB-ul național, adică peste 10 miliarde de euro, numai din cauza deficitului de talente, arată datele sondajului PwC European Private Business Survey, realizat pe un eșantion reprezentativ de 2.447 de companii antreprenoriale din 31 de țări europene (UE28, Elveția, Norvegia și Turcia).

Evenimente

Dacă anul trecut a debutat la București cu Swiss Chocolate Day (Ziua Ciocolatei Elvețiene), anul acesta, compania timișoreană Inter Conecter a continuat tradiția evenimentelor de prezentare și degustare a unora dintre cele mai importante branduri europene de ciocolată și dulciuri Premium și a organizat Ziua Ciocolatei Belgiene.

E-commerce

doraly.ro, primul magazin online cu prețuri elastice din România, a început să înregistreze în marketplace și comercianți, producători și distribuitori care nu sunt chiriași ai parcului comercial Doraly Expo Market.

Majoritatea clienților apreciază magazinele online românești de unde au făcut o achiziție (nota medie 9,42), sunt mulțumiți de calitatea livrării (nota medie 9,02) și, în proporție covârșitoare, ar recomanda și altora magazinele online de la care au cumpărat (97%), conform sistemului “Opinii de Încredere”  realizat de TRUSTED.RO.

Servicii

DAAS INTERNATIONAL GROUP își continuă politica de dezvoltare și de extindere pe alte piețe, prin semnarea unui parteneriat cu Epta SpA, grup internațional specializat în industria de refrigerare comercială cu sediul în Milano, având 5.000 angajați, 11 fabrici și 40 de birouri de vânzare și service la nivel mondial, cu o cifră de afaceri anul trecut de 888 mil euro. Epta SpA devine asociat majoritar al DAAS.


Puteți citi și cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter, in english.


Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *