Sinteza săptămânii 26 – 30 ianuarie 2015

Cel mai mare târg de produse alimentare și băuturi din Marea Britanie – IFE (The International Food & Drink Event) – se va desfăşura în acest an în perioada 22-25 martie, la Centru de Expoziții și Convenții Internaționale ExCeL din Londra.

Retail

FMCG prodConsiliul Concurenţei vrea să lanseze, în acest an, proiectul “Monitorul Preţurilor“, în timp ce Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) contestă utilitatea introducerii platformei online şi anunţă că nu va susţine proiectul.

Credit foto: Shutterstock

Auchan a demarat campania de angajări pentru hipermarketul Auchan Braşov Coresi, ce urmează sa se deschidă în luna martie a acestui an. Viitorul magazin Auchan din Centrul comercial Coresi Shopping Resort din Braşov, va fi cel mai mare hypermarket din Transilvania, de 13.300 mp.

Mega Image a anunțat că, începând cu luna ianuarie 2015, au loc schimbări la nivel de management a structurii organizaționale, ca parte a planului strategic de dezvoltare pentru 2015.

Carrefour România dă startul ”Săptămânii Asiatice” în toate hipermarkerturile din România. Evenimentul se desfăşoară timp de o săptămână, între 29 ianuarie și 4 februarie,

Timp de 2 săptămâni, în toate magazinele din reţeaua Auchan se desfășoară a 3-a ediție a Târgului de cafea și ceai. Peste 200 de produse de cafea şî peste 100 de produse de ceai.

FMCG

Corona Extra, celebra bere mexicană, prima oară produsă în 1925 în Mexico City, va fi distribuită în exclusivitate de Bergenbier S.A. Corona Extra se adaugă astfel portofoliului internațional de branduri premium ale companiei: Staropramen, Becks, Stella Artois, Hoegaarden și Leffe.

Membrii Asociației Berarii României îl aleg în funcția de Președinte pe Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors. Astfel, începând cu luna ianuarie, Lucian Ghinea preia această funcție de la Onno Rombouts, Managing Director Heineken Romania, care a asigurat președinția Asociației pe parcursul anului 2014.

România ocupă, la fel ca în 2013, locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin. Totuşi, în anul 2014 a avut loc o scădere a producției de vin.

Lay’s își extinde gama de produse cu cel mai inovator sortiment de chipsuri de până acum: Lay’s Maxx Deep Ridged.

Vânzările de carne de pasăre ale companiei AGRICOLA Bacău au totalizat în volum, în 2014, 36.614 tone, cu 10% mai mult față de anul precedent și cu aproape 9% în valoare.

Studii

Stdiu GfK: 2014 este cel mai bun an de la declanșarea crizei în ceea ce privește încrederea românilor în perspectivele financiare și economice

Studiul anual Treat Index derulat de MasterCard arată că europenii prețuiesc tot mai mult efectul reconfortant al micilor cadouri, dar și că bărbații cheltuiesc mai mult pe acestea.

Servicii

mediaTRUST, cea mai dinamică companie de monitorizare media din România, şi-a relansat platforma online. Varianta optimizată a platformei oferă utilizatorilor o experiență intuitivă în peisajul mass media, facilitând identificarea informațiilor relevante și conceperea unor campanii de succes.

Magister Software, dezvoltatorul român de soluții pentru retail, anunță lansarea SmartCash RMS 2015, cea mai recentă versiune a platformei software destinată operatorilor de pe piața comerțului cu amănuntul din România.

Evenimente

Prima zi din cadrul conferințelor Think Food a reunit, pentru două sesiuni de discuții despre perspectivele industriei agroalimentare în 2015, reprezentanți ai societății civile, instituțiilor statului, asociațiilor și companiilor din industria alimentară.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Sinteza saptamanii » Sinteza săptămânii 26 – 30 ianuarie 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: