Sinteza săptămânii 12 – 16 mai

În luna iunie, MegaMarket.ro și Selgros vor extinde platforma online în orașele Timișoara și Cluj-Napoca – un interviu în exclusivitate pentru retail-FMCG.ro. Bonus: un ghid de cumpărături online pentru MegaMarket.ro.

2Retail:

PROFI a inaugurat, la Turda, cel de-al 221-lea sau magazin al reţelei, ajungând astfel să fie prezent in 114 localităţi.

După ieşirea din reţeaua Express a celor 21 de magazine Angst, Carrefour continuă procesul de francizare şi de extindere a reţelei de magazine de proximitate Express prin intrarea în rețea a unui nou magazin de proximitate operat în regim de franciză, în orașul Brașov: Express RostCom Saturn.

Lidl va lansa o gamă oficială de produse cu licenţă pentru Cupa Mondială FIFA 2014 din Brazilia şi va aduce în magazine o gamă cuprinzătoare de produse dedicată ţărilor participante la 2014 FIFA World Cup Brazil.

Mega Image a deschis patru magazine: 3 Shop & Go şi un Mega Image. Este primul magazin sub brandul Mega Image deschis în acest an.

METRO România marchează Ziua Naţională a Italiei, prin cea de-a patra ediţie a programului “Il Gusto d’Italia”, ce se va desfăşura în perioada 15 mai – 04 iunie 2014.

Selgros Cash&Carry România dă startul campaniei promoţionale „Ola, amigo! La Selgros câştigi siguro!”, ce se va desfăşura în toate magazinele Selgros din ţară în perioada 14.05 – 10.06 şi constă în răsplătirea fidelităţii clienţilor.

FMCG

Testul Purității – o campanie inițiată de către Aqua Carpatica prin care consumatorii pot testa apa pe care o beau.

15 ani de la primul iaurt Danone fabricat în România. Primele iaurturi Danone au fost produse la București, pe data de 15 mai 1999, sub brandurile Natural și Delicios.

România începe să redevină acel jucător important pe piaţa agricolă, în condiţiile în care, anul trecut, a ocupat primul loc în Europa la producţia de floarea soarelui, locul doi la porumb, iar la grâu a fost pe locul şase.

Lansări de produse

Farmec Natural lansează 5 noi sortimente de șampoane pe bază de germeni de grâu, miere, cătină, ghimbir, mesteacăn, rozmarin, ceai verde, lămâie și lăptișor de matcă, completând astfel cele 3 șampoane cu urzică și aloe vera, cu gălbenele și cu argan deja existente.

Alte lansări de produse: berea belgiană Affligem, Cappy Pulpy cu bucăți de fructe și Pepsi – ediție limitată.

În această săptămână a început “Sărbătoarea Pâinii la cora”, eveniment care se desfășoară în fiecare an în lunile mai-iunie.

e-Commerce

PayU, cel mai mare procesator de plăţi online din România, lansează campania “e-Româneşte”, proiect de comunicare şi educaţie destinat promovării comerţului online românesc.

Evenimente

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania organizeaza marti, 20 mai 2014, evenimentul „Comertul de maine va fi digital”, ce isi propune sa trateze subiecte de actualitate din comertul online sub forma de studii de caz si mese rotunde.

Daniel Constantin, Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a confirmat prezența la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 11 și 12 iunie la Hotel Hilton din Sibiu.

Află de la lideri renumiți din mediul de business românesc care este conexiunea dintre inovație și profitabiliate pe 4 iunie 2014, la Hotel Radisson Blu, în cadrul evenimentului Innovation Spotlight.

Internaţional:

Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, se află în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei de nutriţie medicală grupului elveţian Nestle.

Coca-Cola HBC AG, al doilea producător de băuturi răcoritoare Coca Cola din afara SUA, a anunţat pierderi peste așteptări în primul trimestru din 2014.

Studii

Numai 32% dintre români folosesc internetul aproape în fiecare zi (în medie) iar dintre aceştia 75% accesează paginile de socializare şi 72% comunică online prin mesaje text, potrivit rezultatelor studiului ‘Internetul în viaţa de zi cu zi’, comandat de Google.

retail-FMCG

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *