Sinteza săptămânii 16 – 20 iunie

Premium: O analiză a pieţei de detergenţi de rufe din România

Importatorul şi distribuitorul de produse alimentare Serpico Trading anunţă lansarea campaniei “Experienţa ta culinară în Toscana”, la unul dintre cele mai importante branduri din portofoliul său, uleiul de măsline premium Filippo Berio.

HeaderFB1Retail

Lidl a inaugurat două magazine, unul la Bucureşti şi unul la Craiova, reţeaua sa din România însumând în prezent 175 de magazine.

PROFI a deschis primul său magazin din Mangalia, reţeaua naţională numărând, în acest moment, 228 de unităţi.

Mega Image anunţă deschiderea a trei magazine Shop&Go, în București. Cu aceste trei deschideri, reţeaua de magazine Mega Image ajunge la 314 unităţi (169 Mega Image, 144 Shop&Go şi 1 AB COOL FOOD).

În perioada 19 iunie – 16 iulie, Carrefour România lansează campania promoţională “Marea Vânătoare Aniversară” pentru a sărbători 13 ani de prezenţă pe piaţa din România.

The latest news from romanian food retail – săptămânalul cu cele mai noi ştiri din retailul alimentar autohton, în limba engleză.

Competiția “METRO – Starurile Comunității” prin care Metro Cash & Carry şi-a propus să sprijine succesul afacerilor independente, și-a desemnat câștigătorul.

Retail Internaţional

Al treilea cel mai mare discounter din lume, retailerul spaniol Dia, a ajuns la un acord cu retailerul francez Carrefour prin care îşi vinde reţeaua de 800 de magazine pe care le opera în Franţa, pentru o sumă de 600 milioane de euro.

Retailerul francez Intermarche, al treilea mare lanţ de retail din Franţa, a avut o ideea inedită de a introduce în magazinele sale legume şi fructe cu forme nu tocmai vandabile, care în mod normal nu ajung la rafturi, fiind aruncate, la preţuri cu 30% mai mici faţă de cele ale fructelor şi legumelor obişnuite (VIDEO).

FMCG

Detalii după o călătorie, în care am aflat cum se prepară Cascavalul Hochland și care este parcursul lui, de la fermele de lapte până în bucătăria consumatorului.

Stephane Batoux, fostul Director General al Coca-Cola România, în ultimii doi ani şi fostul director General Danone România este noul Director General al companiei Albalact.

amb Wine, creatorul vinurilor premium LILIAC si Crepuscul, anunta deschiderea LILIAC POP UP Store, primul magazin de vinuri de tip pop up din Romania.

Toți producătorii de magiun trebuie să respecte normele tehnice de fabricare odată cu intrarea în vigoare, în 12 iunie 2014, a Ordinului care legiferează că magiunul se fabrică doar din prune proaspete, fără adaos de zahăr, și conține cel puțin 55% substanță uscată.

Durex a ales pentru campania LoveVille câte un blogger oficial care va deveni antrenorul românilor la dragoste în fiecare oraş participant: București, Iași, Cluj, Timișoara și Constanța.

Lipton Ice Tea lansează „Ia-ţi vacanţă cu Lipton”, prima campanie locală a brandului, pentru tinerii din România, cu tineri din România.

Studii

Conform datelor publicate azi de către Oficiul European de Statistică (Eurostat), cele mai scăzute prețuri la bunuri de consum și servicii din Uniunea Europeană, în 2013, le-au avut România, Bulgaria și Polonia.

Servicii

Algernon propune două produse din gama benzilor adezive, cu aplicaţii în industria alimentară, pentru producţia de ambalaje sau depozitare produse alimentare.

Golin a lansat un nou instrument de monitorizare – Relevance Fingerprint. Noua abordare constă în utilizarea unei metodologii bazate pe înțelegerea datelor analitice pentru a putea determina frecvența, intensitatea și dimensiunea calitativă a relevanței unui brand.

Evenimente

În zilele de 11 și 12 iunie, la Sibiu, a avut loc Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2014 desfășurată sub titlul ”Finanțare, Optimizare, Parteneriat-Factori care pot genera plus-valoare într-o piață globalizată”. Concluzii.

  În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *