Sinteza săptămânii 6 – 10 octombrie

Compania clujeană QSoft propune soluţia de muzică ambientală Q InStore Radio, destinată operatorilor din retail şi HoReCa.

PREMIUM: Care sunt prioritățile retailerilor alimentari din România în Social Media şi o analiză a prezenţei acestora în Social Media.

Recomandări: 10 motive pentru a fi prezenti la retailArena. Speakeri de top vorbesc despre inovatia in retail

Retail

PROFI Arad Iuliu Maniu 1Cum funcționează programul de susţinere a producătorilor locali “De-ale noaste” iniţiat de către Metro Cash & Carry România? Interviu cu unul dintre furnizorii programului.

Consiliul Concurenţei a anunţat că nu a luat nicio decizie în sensul sancţionarii companiilor Metro, Selgros şi Mega Image implicate în investigaţia privind piaţa de retail alimentar.

REWE Romania a deschis un magazin PENNY MARKET în Bistrița, iar rețeaua retailerului germande tip discount ajunge la 152 de unități.

Cel mai mare retailer din România din punct de vedere al acoperirii naţionale, PROFI, a inaugurat în această săptămână un magazin în Constanţa şi un altul în Arad, sporindu-şi prezenţa la 253 de unităţi.

Evenimentele ultimelor două săptămâni din retaillul alimentar autohton, în limba engleză – News from romanian food retail.

Mega Image lansează competiția de creație Mega Chic prin care invită tinerii creativi, designeri cunoscuți sau în devenire să înscrie, în perioada 7 octombrie – 7 noiembrie 2014, idei pentru design-ul celei mai noi colecții de sacoșe de cumpărături Mega Chic by Mega Image.

BILLA România lansează BILLA Card Plus, un program de fidelizare prin care își răsplătește clienții cu discount-uri aplicate imediat.

Auchan România împlinește 1 an de când a trecut la noua dimensiune, cu 31 de magazine și organizează, în periada 8 – 26 octombrie, un eveniment aniversar pentru a mulțumi clienților și a sărbători alături de ei.

Serviciile oferite de PayPoint România sunt disponibile în toată reţeaua de hipermarket-uri cora, ca urmare a acordului de colaborare semnat între cele două companii.

FMCG

Șamponul antimătreață CLEAR se relansează și aduce pe piața din România o gamă mai largă de șampoane, 6 variante pentru femei și 5 pentru bărbați, dedicate fiecărui tip de păr (P).

Hochland, liderul pieţei de brânzeturi din România, şi-a invitat consumatorii să vadă cum se face caşcavalul Hochland, în cadrul unei vizite la fabrica de la Sovata şi la una dintre fermele de văcuţe din Zona Târnavelor.

Danone introduce în acestă toamnă gama Mic Dejun Delicios, o variantă de mic dejun hrănitor, gustos și la îndemână pentru cei mici, ideal pentru a fi consumat atât acasă, cât și la școală (P).

Studii

Studiu Unisol: 81% dintre români încep toamna pregătind murături şi conserve pentru iarnă, iar peste jumătate dintre gospodării investesc între 100 şi 300 lei în această activitate, în timp ce 26% cheltuie între 300 şi 500 lei.

Scăderea pieței berii cu 9% pe primele șase luni ale anului în curs a determinat pierderi de 60 milioane lei pentru bugetul României, conform unui comunicat oficial emis de către Asociația Berarii României.

Servicii

Conform MasterCard, plățile realizate în România cu cardurile MasterCard au crescut cu 17,3%, în Q2 din 2014.

Firma de curierat Urgent Curier şi Cargus prezintă, în cadrul evenimentului Internet & Mobile World, un proiect pilot de plată cu cardul la livrare, dezvoltat în urma colaborării cu MasterCard.

Evenimente 

O noua tendinţă în retailul european creşte rapid în popularitate: Click & Collect. Aceasta este una dintre concluziile evenimentului Romanian Retail Convention, ce a avut loc în data de 1 octombrie.

Pe 30 şi 31 Octombrie 2014, marii retaileri online din România se reunesc la Cluj Napoca pentru două zile de prezentări şi workshopuri in cadrul Expoconferintei TeCOMM.

  În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *