Retail & FMCG – sinteza săptămânii 1 – 5 aprilie 2019

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG), în sinteza săptămânii 1– 5 aprilie 2019.


retail-FMCG.ro, platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile care se adresează acestei nișe. Detalii


Lansare eveniment dedicat serviciilor pentru retail –  EXPO SHOP 2019

În perioada 9 – 11 octombrie 2019, va avea loc evenimentul tip expo & conference EXPO SHOP 2019, a doua ediție a singurei expoziții din România dedicate serviciilor pentru retail, un eveniment B2B organizat de Euroexpo şi Romexpo, în parteneriat cu publicația retail-FMCG.ro.

retail magazineRetail

Auchan Retail România a deschis primul magazin de proximitate sub brandul Auchan din România. Rețeaua magazinelor de proximitate Auchan ajunge, astfel, la 22 de unități – 21 de magazine MyAuchan și 1 magazin Auchan.

Credit foto: Shutterstock

REWE România, operatorul rețelei de magazine de tip discount Penny Market, a înregistrat o creștere a vânzărilor de 14,6% în anul financiar 2018/2019.

Kaufland România a lansat în premieră platforma de finanțare ,,Creștem Grădinescu”, împreună cu Institutul de Cercetare în Permacultură din România, prin care oferă un grant total de 130.000 de euro grădinițelor, școlilor, organizațiilor non-guvernamentale neafiliate politic, grupurilor de inițiativă civică, interesate să dezvolte grădini sau ferme urbane în România.

Într-un context în care comerțul este din ce în ce mai mult o ecuație bazată pe tehnologie, Carrefour România își concentrează atenția pe transformarea digitală.

dm drogerie markt, singurul lanț de drogherie din România, a abordat un mod de lucru diferit, adaptat după o filozofie germană dezvoltată în zeci de ani de activitate pe piața de retail.

FMCG

VINCON Romania, unul dintre cei mai mari producători de vin din România, a lansat primăvara aceasta un brand nou – Oțet ARTIZANAL.

Sistemul Coca-Cola din România, format din Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România, a inaugurat o nouă linie de îmbuteliere a apei de ultimă generație la fabrica din Poiana Negrii, județul Suceava, cu o capacitate maximă de producție de 1,3 milioane de litri de apă pe zi.

Compania clujeană Managis Bio, importatorul de produse bio, de alimente dietetice bio fără aditivi şi de produse bio fără gluten, și-a propus să aducă și mai aproape produsele de consumatorii doritori de un stil de viaţă sănătos.

Compania timișoreană Inter Conecter, cu peste 18 ani de experiență în importul și distribuția de produse alimentare și peste 30 de branduri de top în portofoliu, printre care și cunoscutul Americana, unul dintre brandurile proprii ale companiei, readuce în România ciocolata Cipiripi și lansează brandul propriu premium Americana FINEZZA KIDS.

Servicii

Conform unui studiu PwC, 63% dintre manageri recunosc că înțelegerea valorilor clientului reprezintă o provocare pentru ei.

Analize

În luna februarie 2019, volumul cifrei de afaceri din retail a crescut atât ca serie brută cu 9,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,5%, față de aceeași lună a anului trecut, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistică. 

Evenimente

Superbrands, reprezentată pe piața locală de agenția de comunicare strategică BDR Associates, a anunțat demararea ediției 2019 a Programului Superbrands pentru România și primele etape parcurse.

News from Romania

Romanian Grocery Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian Grocery Retail Market, in March 2019, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche.


Puteți citi și cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter, in english.


Retail & FMCG – în fiecare zi, pe e-mail

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *