Sinteza săptămânii 18 – 22 noiembrie

Timp de o săptămână rupem tarifele în două – la propriu – acordând un discount de 50% la rate card-ul revistei pentru serviciile de publicitate!

Sinteza săptămânii 18 – 22 noiembrie

 

FBKauflandRTop 10 retaileri alimentari din România după numărul de fani pe Facebook arată foarte bine trendul Social Media şi în această industrie.

PremiumBig Data – bune practici în retail

Dezvoltarea accelerată a internetului şi explozia de date din spaţiul digital pun la dispoziţia organizaţiilor cantităţi masive de informaţii, indubitabil mai mari decât acestea pot administra. Pentru a beneficia de pe urma acestui fenomen organizaţiile îşi dezvoltă noi abilităţi, tehnologii şi strategii de management & marketing.

Retail

Dusan Wilms își încheie mandatul de Director General METRO Cash&Carry România deținut în perioada 2009-2013. Succesorul său, Gilles Roudy, va prelua poziția de Director General METRO Cash&Carry România, începând cu data de 1 decembrie.

cora Romania și-a lansat propriul site de gastronomie www.corachef.ro. La începutul lunii decembrie, cora urmează să lanseze hipermarketul online coradrive.ro.

Postul de Director Executiv al Carrefour România, rămas vacant după plecarea lui Francois Melchior de Polignac de la sfârşitul lunii agust 2013, a fost ocupat la data de 19 noiembrie 2013 de către Jean Baptiste Dernoncourt.

Cifre rotunde pentru Carrefour: hipermarketul cu numărul 25 și supermarketul cu numărul 75, după ce a deshis în această săptămână un hipermarket la Galaţi şi un supermarket la Bacău. Grupul Carrefour România anunță intrarea în rețeaua Express a șapte noi magazine de proximitate operate în regim de franciză, reţeaua Express ajungând la un număr de 53 de unităţi.

REWE România inaugurează la Marghita magazinul Penny Market cu numărul 140 din România.

Cu cele două noi magazine standard PROFI deschise în această săptămână la Simleul Silvaniei şi Timişoara, reţeaua naţională ajunge la 193 de unităţi.

Mega Image, parte a grupului Delhaize, sprijină iniţiativa Ambasadei României în Belgia privind inaugurarea unor standuri cu produse marca Gusturi Româneşti, în trei magazine ale grupului Delhaize din Bruxelles.

Lidl este prima companie din domeniul comerţului alimentar care îşi echipează departamentul de vânzări cu tablete inovatoare, în cadrul proiectului Lidl Mobile Office (LIMO).

Promoții excepționale de Black Friday la Carrefour și cora.

Romanian retail weekly news – tradiţionalul săptămânal cu cele mai importante ştiri din retailul alimentar autohton, în limba engleză.

FMCG

În luna noiembrie 2013 compania românească Serpico Trading împlineşte 20 de ani de la înfiinţare, cu o activitate importantă în zona de import şi distribuţie produse din FMCG.

Un stil de viață sustenabil aduce economii de 17,5% la bugetul familial lunar, conform unui experiment Unilever South Central Europe și compania de cercetare 360Insights.

Compania Transavia, liderul pieței de carne de pui din România, anunță înființarea a două noi ferme vegetale la Ciuguzel (jud. Alba) și Sâmboleni (jud. Cluj).

Echipa SENIORHYPER a lansat Orbit Chef, o nouă aplicație de Facebook pentru Orbit România, parte a strategiei de comunicare digitală pe care a gestionat-o pentru brand pe întreg parcursul anului 2013.

Nou înfiinţa asociaţie patronală a producătorilor şi importatorilor de băuturi spirtoase, denumită Spirits Romania, își propune să combată comerțul ilegal și producția ilicită de băuturi spirtoase.

FMCG Internaţional

Mondelez International va investi peste 100 de milioane de euro într-o nouă fabrică ce va fi situată în Cehia, unde se vor produce brandurile de biscuiţi Oreo şi belVita.

Studii

Orașele mici devin principalele opțiuni de expansiune în retail arată cel mai nou raport de piață realizat de Colliers Internațional.

Al treilea trimestru a fost, până acum, cel mai bun trimestru al lui 2013 pentru piața bunurilor de folosință îndelungată atât în ceea ce privește valoarea totală înregistrată, conform studiului GfK TEMAX.

Ce s-a schimbat in viata barbatilor romani si cum se comporta ei ca shopperi şi concluziile raportului „Barbatul – de la arc la shopping cart”, un studiu realizat de Lighthouse Group.

Evenimente

Peste 40 de speakeri şi peste 200 de participanţi au fost prezenţi la prima ediţie a evenimentului retailArena, poate cel mai important eveniment dedicat comerţului tradiţional şi online din acest an.

Servicii

PayPoint plc raportează pentru prima jumătate a anului financiar 2013-2014 rezultate în creștere pentru România, în linie cu aşteptările companiei.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

BLACK WEEK: discount de 50% la rate card-ul revistei pentru serviciile de publicitate! Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *