Sinteza saptamanii 13 – 17 decembrie

Pe plan intern saptamana a inceput cu o poveste frumoasa despre podgoriile Corcova, locuri despre care se stiu atat de putine lucruri, dar care sunt atat de incarcate de istorie.

Aparute pentru prima oara la sfarsitul saptamanii 6 – 10 decembrie, zvonurile conform carora retailerul britanic Tesco ar prelua reteaua de 24 de hypermarketuri apartinand real Hypermarket, sunt infirmate miercuri, 15 decembrie 2010, de catre oficialii de la Metro Group si real Hypermarket. Vom vedea cum si cand va intra Tesco pe piata noastra de retail…

O saptama la fel de plina ca si precedenta in deschideri de magazine. Mega Image deschide 3 magazine (2 in Bucuresti si unul in Targoviste) si ne propune un nou format de magazin: Shop & Go. Billa inaugureaza al 3-lea magazin in orasul Galati iar reteaua Profi a mai deschis un magazin in Comanesti.

Ocolit pana acum de marii retaileri, orasul Targoviste are in aceasta saptamana o avalansa de deschideri. Dupa Mega Image, Metro Cash & Carry Romania deschide la Targoviste un magazin Metro Punct iar Carrefour Romania deschide un magazin Carrefour Market. Chiar si reteaua dm Drogerie Markt deschide o unitate pe data de 15 decembrie 2010 in Targoviste.

Tot la capitolul deschideri Plus, apartinand Lidl Discount, ajunge in aceasta saptamana la un numar de 108 locatii in Romania prin noul magazin din Bucuresti, Plus Fizicienilor. Carrefour Romania a inaugurat vineri, 17 decembrie 2010, un nou magazin la Cluj, Carrefour Market Cluj Marasti si ne anunta ca toate supermarketurile Carrefour Express isi schimba numele in Carrefour Market.

Ursus Breweries ne dezvaluie incepand cu aceasta luna povestea berii Ciucas si ne arata noua imagine.

O analiza a pietii bauturilor alcoolice din Romania prin intermediul careia aflam cat de mult a scazut consumul acestora in 2010.

Pe plan extern, cel mai mare retailer al lumii, Walmart, ajunge la capatul puterilor dupa o serie de incercari nereusite de a intra pe piata din Rusia printr-o importanta achizitie si isi inchide biroul de la Moscova, deschis special pentru acest lucru. Cel mai mare retailer rus, X5 Retail Group, „i-a suflat” afacerea lui Walmart, achizitionand reteaua locala Kopeyka, ravnita si de Walmart.

Carrefour Franta continua experimentul cu formatul nou Carrefour Montagne, deschizand inca 4 noi locatii de acest tip. Rewe Group vrea sa ajunga pana in anul 2015 la un numar de 100 de magazine Billa in Ucraina, de la 19 cate are in prezent iar Auchan intentioneaza sa deschida al treilea magazin Raduga in Rusia.

Metro Cash & Carry isi continua expansiunea in Kazakhstan prin deschiderea a doua magazine in doar doua zile iar acelasi retailer isi anunta planurile de a-si dezvolta serviciul de livrari in Austria.

Gigantul Nestle intra masiv pe piata de congelate a Statelor Unite, achizitionand divizia de pizza congelata de la Kraft Foods, devenind lider absolut in USA in aceasta categorie de produse.

Reckitt Benckiser intra puternic pe piata farmaceutica, achizitionand compania Paras Pharmaceuticals din India.

Sinteza saptamanii se incheie asa cum a inceput, tot cu o poveste. Un brand story al celui ma vandut pix din lume: BIC Cristal care in aceasta luna sarbatoreste 60 de ani de existenta.

2performant.com

2 comentarii la „Sinteza saptamanii 13 – 17 decembrie”

 1. Totusi Wilmart in loc de Wal-Mart e cam mult. Ca si cum ai spune Tirra in loc de Terra sau Kenidy in loc de Kennedy. Poate si Tisco ar suna mai bine ca Tesco 🙂 Daca greseala nu se repeta, as fi crezut ca e o simpla eroare de redactare.
  Zau, voi nu aveti un „cap limpede”, (adica un corector, ca sa nu fiu inteles gresit)?
  Totusi, sunteti o revista, care chiar e citita de niste profesionisti…
  Altfel, articolul e interesant si informativ, chiar imi place.
  Claudiu e bun – „parerea mea”.

  1. Ovidiu, ai dreptate, a trecut neobservata greseala. Invatam, ne perfectionam…gresind :). Multumim atat pentru observatii, cat si pentru aprecieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *