Sinteza săptămânii 10 – 14 decembrie

Intern:

BILLA România a ajuns  la 71 de unități, după ce începând cu luna noiembrie au mai fost deschise 4 noi magazine în Bucureşti, Constanţa, Mangalia şi Slatina.

Pentru a spori potențialul de dezvoltare al Heidi Chocolat S.A. („Heidi”) pe piața locală și internațională de retail a ciocolatei premium, Läderach a agreat cu deținătorii Kandia Dulce S.A („Kandia Dulce”) vânzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat și Kandia Dulce vor deveni companii surori, în proprietatea companiei nou create – KEX Confectionery S.A.

Pe 13 și 14 decembrie 2012, la Hotel Intercontinental, a avut loc Romanian Youth Focus, o  conferință despre tineri și brandurile ale căror portofolii includ produse sau servicii pentru acest segment aflat în continuă mișcare.

Toată luna decembire, în 25 de locaţii din marile lanţuri de magazine Carrefour, Auchan, Cora şi Real, consumatorii vor descoperi magia Crăciunului în viziunea Stella.

Pentru ultimele două săptămâni din Postul Crăciunului, real,- Hypermarket a pregătit o ofertă imbatabilă la raionul de peşte proaspăt, într-un sortiment care include peste 100 de articole.

 Mega Image a deschis pe 2 decembrie 2012 două noi magazine Shop&Go, ambele situate în Bucureşti.

În Romania, consumul de peşte este semnificativ mai mic decât media consumului pe cap de locuitor în Europa. Oamenii aleg alte tipuri de carne în detrimentul peştelui, deşi acesta aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Cramele Halewood au deschis în luna noiembrie un nou magazin propriu în Bucureşti. Situat pe strada Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 12, bloc 13 A, parter, Halewood – The Winery Outlet este al treilea din Capitală, după magazinele din  Calea Moşilor şi Mihai Bravu.

Un hipermarket este ca o fabrică uriaşă în care totul trebuie să funcţioneze optim, în aşa fel încât produsele şi serviciile oferite să satisfacă exigenţelor clienţilor.

Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea pe data de 13 decembrie a unui magazin nou construit, reţeaua sa din România însumând în prezent 155 magazine.

Primii câștigători ai campaniei „Shopping Treasure” au fost selectați în Octombrie într-o transmisie live a Lyoness TV. Premiile în valoare totală de 125.000 de euro au fost acordate celor 2.584 de câștigători în prezența unui notar.

Pe 12.12.2012,  a fost inaugurat al doilea magazin PROFI din Tg.Jiu, la o saptamana dupa deschiderea primului PROFI din Abrud si cu o zi inainte ca cea de a treia unitate PROFI din Tg.Mures sa-si primeasca primii cumparatori.

Penny Market a deschis pe 13 decembrie 2012 un nou magazin în oraşul Jibou, din judeţul Sălaj.

Reţeaua LaDoiPaşi a devenit cea mai extinsă reţea de magazine de proximitate din ţară, cuprinzând 500 de magazine operaţionale.

Cargill, producatorul celei mai de incredere marci de ulei din România –Untdelemn de la Bunica readuce pe micile ecrane personajul Bunica, în persoana actriței Monica Ghiuță, care a consacrat succesul brandului încă de la începuturile acestuia.

Carrefour a pregătit cu ocazia Crăciunului mii de cadouri, de aceasta dată, pentru elevii talentați din clasele 0-VIII din București, Brașov, Ploiești, Constanța, Iași , Cluj, Brăila, Suceava, Pitești, Focșani, Oradea, Sibiu, Buzău, Drobeta și Botoșani, care au desenat în cadrul Concursului de desene Carrefour Crăciun 2012, ajuns deja la a XXII-a ediție.

BILLA România anunță finalizarea procesului de modernizare a magazinului din orașul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. În urma unei investiţii de peste 400.000 Euro şi a unui amplu proces de renovare și remodelare, magazinul situat pe Strada Lunca Oltului şi-a deschis porţile în noul format, la începutul acestei săptămâni.

Vineri, 14 Decembrie, Mega Image va deschide cel de-al 126-lea supermarket sub brand-ul „Mega Image” în Bucureşti.

Grupul Carrefour în România anunță remodelarea fostului magazin Angst de pe Bd. Regina Elisabeta, Nr. 50, Sector 5, Bucureşti care a devenit, începând cu data de 13 decembrie, cel de-al 16-lea magazin de proximitate Express.

Valabil până pe data de 31 decembrie, catalogul real,- gourmet propune o selecție de produse premium, în toate categoriile de produse alimentare.

Mega Image va deschide două noi supermarketuri, unul sub brandul Mega Image şi altul sub brandul Shop&Go, ambele în Bucureşti

Internațional:

Carrefour continuă planul de restructurare al afacerilor la nivel global. Astfel, după ce a ieșit de pe trei piețe, retailerul a anunțat că plănuiește să inchidă platforma de e-commerce din Brazilia și a lansat, pentru o perioadă de probă, un concept nou de magazin în Italia, cu produse marcă proprie.

Compania Danone a anunțat că, în curând, va face public un plan de afaceri care presupune o reducere a costurilor în Europa de 200 milioane de euro.

Premium:

Consumul de lapte ambalat a devenit din ce în ce mai popular în rândul românilor datorită expansiunii și popularității marilor retalieri, care au contribuit la schimbarea obiceiurilor de cumpărare și au încurajat vânzarea produselor de brand ambalate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *